ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ένας αγρότης έσκαβε στο κτήμα του για να βρει νερό. Αντί για νερό όμως ανακάλυψε κάτι εκπληκτικό!

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ένας αγρότης ψάχνοντας να βρει ένα τρόπο να ποτίσει τις καλλιέργειες του, πήρε την απόφαση να...
ανοίξει ένα βαθύ πηγάδι στο κτήμα του μήπως και ανακαλύψει νερό.

Ο αγρότης ζούσε και είχε όλα τα κτήματα του σε μια άγονη έρημο της Νεβάδας και το μοναδικό νερό που θα μπορούσε να βρει, βρίσκονταν αποθηκευμένο βαθιά κάτω από την επιφάνεια της Γης.
Το σημείο στο οποίο έγινε η γεώτρηση.

Ήξερε ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να βρει το απαραίτητο νερό για να επεκτείνει τις καλλιέργειες του. Αυτό που δεν ήξερε όμως ήταν, ότι βαθιά κάτω από το έδαφος υπήρχε κάτι πολύ πιο μαγικό από νερό.

Ξεκίνησε το σκάψιμο και το συνέχισε για πολλές μέρες, μέχρι που τελικά εντόπισε αυτό που αναζητούσε. Βρήκε νερό. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι το νερό ήταν απίστευτα ζεστό. Για την ακρίβεια η θερμοκρασία του νερού άγγιζε τους 200 βαθμούς, γεγονός που καθιστούσε απαγορευτική τη χρήση του για το πότισμα των καλλιεργειών του.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον αγρότη να ξεχάσει για αρκετά χρόνια την ιδέα ενός πηγαδιού.

Μέχρι που το 1964 έφτασε στο σημείο μια πιο καλά οργανωμένη ομάδα γεώτρησης με καλύτερο εξοπλισμό από την αξίνα και το φτυάρι του αγρότη.

Τα σχέδιά τους δεν είχαν την κατάληξη που περίμεναν, καθώς το νερό ήταν ακόμα πάρα πολύ καυτό. Η ιδέα της γεώτρησης εγκαταλείφθηκε για ακόμη μια φορά.

Φεύγοντας από το σημείο η ομάδα όμως δεν έκλεισε όπως έπρεπε την τρύπα που άνοιξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τρομερή πίεση και οι υψηλές θερμοκρασίες, λίγα χρόνια μετά να εκτοξεύσουν στην επιφάνεια αέρια, νερό, μέταλλα και άλλες ουσίες, δημιουργώντας κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει!

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρόκειται για έναν τυπικό πίδακα. Ο θερμοπίδακας ή Fly Geyser όπως ονομάστηκε, αντλεί νερό και ορυκτά στοιχεία και τα εκτοξεύει πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο βουνό που συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Πρόκειται για ένα βουνό από πολύχρωμους σχηματισμούς που εξέπληξε και συνεχίζει να εκπλήσσει μέχρι και σήμερα, ολόκληρο τον κόσμο.

Μοιάζει σαν να βρίσκεται σε κάποιο άλλο πλανήτη ή να αποτελεί μέρος σκηνικού ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Το παράξενο είναι ότι αυτό το υπέροχο θαύμα της φύσης παραμένει μέχρι σήμερα σε ιδιωτική έκταση.

Το ακόμη πιο παράξενο; Ο ιδιοκτήτης της έκτασης απαγορεύει την είσοδο στους επισκέπτες που επιθυμούν να δουν από κοντά το Fly Geyser, παρά τις προσπάθειες διαφόρων οργανώσεων να αγοράσουν τη γη ή να επιτύχουν έστω κάποιου είδους συμβιβασμό.
Έχει μάλιστα κατασκευάσει έναν ψηλό φράχτη και μια μόνιμα κλειδωμένη πύλη στην προσπάθεια του να κρατήσει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μακριά.
Έτσι όσοι επιθυμούν να δουν αυτό το υπέροχο θέαμα απλά.. πηδούν τον φράχτη!

Απολαύστε την μοναδική ομορφιά του Fly Geyser στο βίντεο που ακολουθεί:

dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: