ΣΙΝΕ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Τη Δευτέρα 22.08.2016 οι 17 ενθουσιώδεις εξερευνητές και εξερευνήτριες, ενώθηκαν σε μία πολύ δημιουργική παρέα, έτοιμοι για μία «αποστολή» με θέμα: Τρία διαφορετικά υλικά!

Η αρχιτέκτονας Δέσποινα Βανιώτη ξεκινώντας, έδωσε στην ανυπόμονη παρέα το φάκελο της ημέρας που περιείχε ένα… σκαρίφημα και η συζήτηση ξεκίνησε αμέσως! Οι απαντήσεις των παιδιών στην ερώτηση «τι είναι αυτό που βλέπετε;» ήταν εξαιρετικά ευφάνταστες. Κάποια από τα παιδιά απάντησαν «ένας χάρτης!», ενώ κάποια άλλα είπαν«ένας λαβύρινθος!». Τελικά, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι είναι το σχέδιο μίας πόλης και η Δέσποινα ξεκίνησε το διάλογο με τα παιδιά, εξηγώντας τους το κάθε τι!Μιλήσαμε για όλα: πώς είναι φτιαγμένη μια πόλη, από ποια υλικά κατασκευάζεται, τι πρέπει να έχει,τι θα θέλαμε να έχει η δική μας πόλη και τι δεν μας αρέσει να έχει.
Στη συνέχεια η εμψυχώτρια μοίρασε τα υλικά: χαρτόκουτα, μαρκαδόρους και κόλα, και εξήγησε τους τρόπους της χειροτεχνίας.Οι μικροί αρχιτέκτονες, έτοιμοι για δράση, καταπιάστηκαν αμέσως με όλα! Τύλιξαν τα χαρτόκουτα με άσπρο χαρτί  και τα μεταμόρφωσαν σε σπίτια με χαρούμενες προσόψεις γεμάτες χρώματα και σχέδια. Έφτιαξαν τα δέντρα, την παιδική χαρά, το πάρκο και τους δρόμους. Τα στερέωσανεπάνω σε μια χάρτινη βάση με αποτέλεσμα μια πραγματικά πανέμορφη πόλη! Μία πόλη όπως ακριβώς την εμπνεύστηκαν τα παιδιά: φιλόξενη, χρωματιστή, με πολύ πράσινο και με πολύ χαρά! Μια πόλη που την ονόμασαν ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΧΑΡΤΟΥΠΟΛΗ. Δεν χόρταιναν να την κοιτάζουνε και να βγάζουνε φωτογραφίες!
Όλα τα παιδιά απόλαυσαν τη δράση καθώς καιτα καινούργια ερεθίσματα που δέχτηκαν από την επιστήμη της αρχιτεκτονικής, τονώνοντας τη μεταξύ τους συνεργασία, τη φαντασίακαι τη δημιουργικότητά τους.

Ευχαριστούμε θερμά την Δέσποινα για την πολύτιμη προσφορά της στην υλοποίηση της δράσης, αλλά και για την διάθεση όλων  των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: