ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ρωσία: Δολοφόνησε τον σωτήρα της γυναίκας του...

Ένα απίστευτο και τραγικό γεγονός συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στη Ρωσία, με έναν άνδρα να μαχαιρώνει θανάσιμα τον...
άνθρωπο που ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε σώσει την γυναίκα του από πνιγμό.

Το περιστατικό συνέβη στη λίμνη Βαϊκάλη, στη Σιβηρία, όπου ο 51χρονος και η σύζυγός του είχαν πάει εφοδιασμένοι με αλκοολούχα ποτά. Μετά την κατανάλωσή τους, το ζευγάρι πήγε για κολύμπι και κάποια στιγμή η γυναίκα αντιμετώπισε δυσκολίες. Μια παρέα νέων που ήταν σε κοντινή απόσταση, άκουσε τις φωνές της και βοήθησε τον σύζυγό της να την βγάλει έξω.

Αλλά "παρά το γεγονός ότι οι νεαροί είχαν σπεύσει και είχαν σώσει τη ζωή της συζύγου του", ο 51χρονος, όντας σε κατάσταση μέθης, άρχισε να τους φωνάζει και τους σπρώχνει. Την ώρα που οι νεαροί μετέφεραν την γυναίκα σε κοντινή κατασκήνωση, ο σύζυγος έτρεξε και άρπαξε ένα μαχαίρι, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα. Στη συνέχεια πήγε γρήγορα προς το μέρος τους και τους απείλησε με αντίποινα. Οι νεαροί επιχείρησαν να τον αφοπλίσουν, με δύο εξ αυτών να δέχονται χτυπήματα, ο ένας στο ισχίο και ο άλλος στο λαιμό.

Ο 27χρονος που μαχαιρώθηκε στο ισχίο άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λόγω μεγάλης απώλειας αίματος ενώ ο άλλος επέζησε.

Οι αρχές χαρακτήρισαν την πράξη του 51χρονου, ο οποίος συνελήφθη, "όχι μόνο εγκληματική αλλά και ανήθικη" και "μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την ποινή του". Ο δράστης υποστηρίζει ότι ήταν σε αυτοάμυνα. Κατηγορείται για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης που οδήγησε στον θάνατο και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια.

Οι αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, ότι εκτός από αλκοόλ, είχε κάνει και χρήση ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, το πρώτο εξάμηνο του 2016, το 35% όλων των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στη χώρα είναι από ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: