ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

12 Μυστικά & Κόλπα για το Μαγείρεμα που οι Επαγγελματίες Σεφ ΔΕΝ θα ήθελαν να Γνωρίζεις!

Λένε ότι οι αρχιτέκτονες καλύπτουν τα λάθη τους με κισσό και οι σεφ με μαγιονέζα. Δυστυχώς όμως, δεν γίνεται όλες οι ατυχίες στη μαγειρική να...
καλυφθούν με τη βοήθεια ένας παχύ στρώματος σάλτσας. Μερικές φορές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο «δύσκολα» κόλπα. Αλλά μην ανησυχείτε! Στην πραγματικότητα…
Λένε ότι οι αρχιτέκτονες καλύπτουν τα λάθη τους με κισσό και οι σεφ με μαγιονέζα. Δυστυχώς όμως, δεν γίνεται όλες οι ατυχίες στη μαγειρική να καλυφθούν με τη βοήθεια ένας παχύ στρώματος σάλτσας. Μερικές φορές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο «δύσκολα» κόλπα. Αλλά μην ανησυχείτε! Στην πραγματικότητα, από τα παραψημένα μέχρι τα υπερβολικά αλμυρά φαγητά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά υλικά για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις!

1. Σκληρό κρέας
Έχετε αγοράσει ποτέ κρέας που πραγματικά φαινόταν καλό, αλλά μετά το μαγείρεμα έγινε σκληρό και δύσκολο να το μασήσετε; Αν η απάντησή σας είναι «ναι», μην ανησυχείτε. Εδώ είναι μερικά κόλπα για έχετε μαλακό και γευστικό κρέας, κάθε φορά.

Χρησιμοποιήστε φρούτα: μήλο, ανανά, μάνγκο ή αχλάδι, όλα λειτουργούν εξίσου καλά. Ξεφλουδίστε το φρούτο, αν είναι απαραίτητο και στη συνέχεια κόψτε το σε λεπτές φέτες. Μαγειρέψτε το κρέας καλύπτοντάς το με τις φέτες. Οι χυμοί κάνουν θαύματα στο να μαλακώνουν το σκληρό κρέας.Χρησιμοποιήστε σάκε: Ετοιμάστε μαρινάδα σε ένα ξεχωριστό μπολ με τριμμένο κρεμμύδι και μήλο. Όταν τελειώσετε, προσθέστε ελαιόλαδο και λίγο σάκε. Μαρινάρετε το κρέας νύχτα στο ψυγείο για να προσθέσετε γεύση και να γίνει πιο μαλακό. Χρησιμοποιήστε Coca-Cola: Η Coca-Cola μαλακώνει απίστευτα το κρέας. Πριν από το τηγάνισμα, βυθίστε το κρέας σε Coca-Cola για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα, αφήστε το να στεγνώσει λίγο και σοτάρετε με μαύρο πιπέρι. Και ένα ακόμα πλεονέκτημα: αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρκετά χοντρές φέτες.Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι: Το μαρινάρισμα του κρέατος σε χυμό λεμονιού για 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα είναι αρκετά για να το μαλακώσουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, το κρέας πρέπει να έχει μαριναριστεί για όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

2. Υπερβολικά αλμυρή σούπα
Αν έχετε προσθέσει πάρα πολύ αλάτι στη σούπα σας, εδώ είναι τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να την σώσετε:

Η ευκολότερη λύση είναι, φυσικά, να προσθέσετε περισσότερο νερό και να μαγειρέψετε τη σούπα σας για λίγα επιπλέον λεπτά. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή μπορεί να μην είναι πολύ κατάλληλη, δεδομένου ότι μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του πιάτου σας. Αν έχετε ανάλατο ζωμό που έχει απομείνει, απλά προσθέστε λίγο από αυτόν στην κατσαρόλα. Θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σούπα σας λιγότερο αλμυρή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Μπορείτε να δοκιμάστε να βάλετε μια μικρή σακουλίτσα γεμάτη με ρύζι στην κατσαρόλα. Το ρύζι θα απορροφήσει το επιπλέον αλάτι. Ορισμένοι σεφ χρησιμοποιούν επίσης επεξεργασμένη ζάχαρη για να διορθώσουν τη γεύση. Απλά τοποθετήστε ένα κύβο ζάχαρης μέσα στη σούπα. Περιμένετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέστε άλλο ένα κομμάτι. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρις ότου έχετε τη γεύση που θέλετε. Τρόφιμα όπως οι πατάτες ή τα ζυμαρικά, μπορεί επίσης να απορροφήσουν το αλάτι. Εάν η συνταγή σας το επιτρέπει, απλά προσθέστε περισσότερα από αυτά τα συστατικά. Εάν κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν περιλαμβάνονται στη συνταγή, ρίξτε λίγες αποφλοιωμένες πατάτες και αφήστε τις να ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά πριν τις βγάλετε. Οι πατάτες θα απορροφήσουν την περίσσεια αλατιού και δεν θα χαλάσουν τη γεύση του πιάτου. 
3. Η «σκληρή» γεύση του κρεμμυδιού
© lavozdelmuro.net

Η μυρωδιά ή η γεύση των άψητων κρεμμυδιών συχνά μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα. Ωστόσο, το μαγείρεμα χωρίς κρεμμύδι μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Ευτυχώς, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τα ωμά κρεμμύδια νοστιμότερα. Κόψτε τα κρεμμύδια όπως θέλετε και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πικρή γεύση.

4. Υπερβολικά αλμυρό κρέας
Η ξινή κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της περίσσειαε αλμύραε σε ένα πιάτο με βάση το κρέας. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ με ξινή κρέμα και το αφήνουμε να «χαλαρώσει». Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ανάλατο λάδι ή σάλτσα με βάση το αλεύρι (αλεύρι, νερό και ξινή κρέμα) στο πιάτο σας. Μια ανάλατη γαρνιτούρα είναι ένας ακόμη τρόπος για να σώσετε το φαγητό. Αν έχετε αλατισμένο τον κιμά, προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο, κολοκυθάκια, ή τρίψτε μερικές πατάτες. Αυτά τα συστατικά θα κάνουν το πιάτο σας ακόμα πιο τρυφερό και ζουμερό.

5. Υπερβολικά αλμυρά λαχανικά
Για να αφαιρέσετε το υπερβολικό αλάτι από τα μαγειρεμένα λαχανικά, μπορείτε να ρίξετε ανάλατο βραστό νερό πάνω τους και να τα μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Τα υπερβολικά αλμυρά μανιτάρια μπορεί επίσης να «σωθούν» με ανάλατες σάλτσες, γαρνιτούρες ή ξινή κρέμα.

6. Καμένο κρέας ή άλλα τρόφιμα
Με το μαγείρεμα του κρέατος, μπορείτε εύκολα να καταλήξετε με καμένο φαγητό απ” έξω και σχεδόν ωμό από μέσα. Απλά κόψτε και πετάξτε το καμένο μέρος και συνεχίστε να σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό. Για να αφαιρέσετε την μυρωδιά καμένου από το πιάτο σας, μεταφέρετε το φαγητό σε ένα άλλο μπολ και καλύψτε το με ένα υγρό πανί. Ένας ακόμη τρόπος για να απαλλαγείτε από το άρωμα καμένου και την δυσάρεστη γεύση, είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

7. Κρύα πιάτα
© lavozdelmuro.net

Έχετε ποτέ δημιουργήσει μπουφέ στο σπίτι; Αν ναι, ίσως γνωρίζετε ότι η διατήρηση της θερμοκρασίας των τροφίμων μέχρι να τα σερβίρετε μπορεί να μια πρόκληση. Ευτυχώς, η λύση είναι αρκετά απλή. Απλά ζεστάνετε τα πιάτα (για τα ζεστά φαγητά) στο φούρνο για 5 λεπτά πριν από την τοποθέτηση των τροφίμων σε αυτά. Ή βάλτε τα στο ψυγείο, αν σχεδιάζετε να σερβίρετε κρύα φαγητά.

8. Ζωμός με πάρα πολύ λίπος
Αν ο ζωμός έχει πάρα πολύ λίπος, βάλτε τον στο ψυγείο να κρυώσει. Περιμένετε μέχρι το λίπος να σκληρύνει στην κορυφή και στη συνέχεια αφαιρέστε το.

9. Τηγανίτες κολλημένες στο τηγάνι
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι τηγανίτες κολλάνε στο τηγάνι. Εάν την ώρα που φτιάχνετε το μείγμα είναι πάρα πολύ νερουλό, προσθέστε λίγο αλεύρι. Αν το αλεύρι είναι χαμηλής ποιότητας, προσθέστε λίγο αλεύρι σιμιγδάλι. Είναι επίσης σημαντικό να προθερμάνετε το τηγάνι με λάδι πριν βάλετε το μείγμα σε αυτό.

10. Η κρέμα δεν είναι παχύρευστη
Η κρέμα πρέπει να είναι πιο παχύρευστη από την κρέμα γάλακτος ή τη σαντιγί. Ωστόσο, μπορεί μερικές φορές να αποτύχουμε στην υφή της. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα για να πυκνώσει. Πάρτε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Εάν εξακολουθεί να μην πήζει, προσθέστε λίγο περισσότερο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε την κρέμα για λίγα επιπλέον λεπτά, ή απλά να την βάλετε στο ψυγείο.

11. Παγωμένα λαχανικά
Αφήνοντας τις παγωμένες πατάτες να ζεσταθούν σταδιακά για 5-7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου (18-20°С) μπορεί να μειώσει τη γλυκιά γεύση τους. Ένα παγωμένο κρεμμύδι δεν θα χαλάσει αν αφήσετε να ξεπαγώσει στους 3-5°C.

Credits: Bright Side
news.adsite.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: