ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί να ζωγραφίσετε έναν ήλιο και μια καρδιά στο χέρι του παιδιού σας

Εάν η πρώτη μέρα στο σχολείο του προκαλεί άγχος, τότε ζωγραφίστε στο χέρι του έναν ήλιο και μια καρδιά.

Ορίστε ο λόγος!


Η Rosie Dutton εργάζεται εδώ και 15 χρόνια ως «προπονήτρια ήρεμων παιδιών», όρος περίεργος και ξένος για τα ελληνικά δεδομένα. Στόχος της δουλειάς της είναι η συναισθηματική ευημερία των παιδιών, ώστε μέσα σε ένα ήρεμο, θετικό και γεμάτο αγάπη περιβάλλον να θριαμβεύσουν και να αγγίξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την σελίδα Relax Kids, μέσα από την οποία μοιράζεται ιδέες για την θετική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και δίνει μικρές, δοκιμασμένες συμβουλές για να ξεπεράσουν οι αναγνώστες της καθημερινά προβλήματα. Πρόσφατα, μάλιστα, δημοσίευσε στην σελίδα της στο Facebook έναtip που θα βοηθήσει τα παιδιά που βιώνουν έντονο άγχος αποχωρισμού.

Παίξε με τα μανταλάκια για να μάθεις το τσ! Άσκηση δυσλεξίας

«Εάν το παιδί σας αγχώνεται στην σκέψη του αποχωρισμού ή μιας νέας κατάστασης, τότε πιθανόν αυτό να είναι κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε την πρώτη ημέρα στο σχολείο, τον παιδικό σταθμό ή το σπίτι ενός φίλου.

Η κόρη μου αγχώνεται σε διάφορες καταστάσεις, μία από αυτές ήταν και οι βροχερές ημέρες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Όσο κι αν την υποστήριζα και την διαβεβαίωνα, οι βροχερές ημέρες συνέχιζαν να την δυσκολεύουν. Ένα βροχερό πρωινό, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα στρεσαρισμένη και επικαλέστηκε αρρώστια. Τίποτα δεν μπορούσε να την καθησυχάσει!

Έτσι, λοιπόν, ζωγράφισα μέσα στην παλάμη μου μία καρδιά και έναν ήλιο και την διαβεβαίωσα πως εάν ζωγράφιζα το ίδιο και στην δική της παλάμη, κάθε φορά που θα ένιωθε ανησυχία ή φόβο κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα το κοιτούσε και θα ήξερε πως είμαστε συνδεδεμένες, πως την σκέφτομαι, πως είναι ασφαλής και παρότι βρέχει ο ήλιος εξακολουθεί να λάμπει στα χέρια και τις καρδιές μας.

Τα δάκρια στα μάτια της αμέσως μετατράπηκαν σε χαμόγελο. Ένιωσε ασφαλής και χαρούμενη.

Τέτοιου είδους «άγκυρες» αποτελούν ιδανικό τρόπο για να σταθεροποιήσει ένα παιδί τα συναισθήματά του και να νιώσει συνδεδεμένο μαζί σας όλη μέρα. Κι αν το παιδί ανησυχεί πως μπορεί να το σβήσει πλένοντας τα χέρια του, τότε μπορείτε να το ζωγραφίσετε στον καρπό του».

happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: