ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ισοπαλία για Εορδαϊκό ήττα για Φούφα στη πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τον Εορδαϊκό να αποσπά ισοπαλία στη Νάουσα και τον Μακεδονικό Φούφα να χάνει εντός από το δυνατό Λαγκαδά.


Τα αποτελέσματα και η επόμενη αγωνιστική... εδώ

Σταύρωσαν τα ξίφη τους στη Νάουσα
Ιδιαιτέρως συναρπαστικό και πλούσιο σε ανατροπές ήταν το ματς της Νάουσας με τον Εορδαϊκό, το οποίο «άνοιξε» την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τις δύο ομάδες. Το τελικό 2-2 αφήνει, ασφαλώς, περισσότερο ικανοποιημένη την ομάδα της Πτολεμαΐδας, η οποία αν και προηγήθηκε στο 15′ βρέθηκε γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο δεχόμενη δύο τέρματα. Στις αρχές της επανάληψης, ωστόσο, κατάφερε να ισοφαρίσει και παρά την πίεση που δέχτηκε κράτησε το βαθμό της ισοπαλίας ως το φινάλε. Καλύτερη η Νάουσα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ατυχία και απειρία, ωστόσο, δεν της επέτρεψαν να πανηγυρίσει τη νίκη στην επιστροφή της στη Γ’ Εθνική μετά από δύο σεζόν απουσίας.

Φάσεις και γκολ
Ο Εορδαϊκός κατάφερε να «παγώσει» το δημοτικό στάδιο Νάουσας στο 15′ ανοίγοντας το σκορ με ευθύβολο σουτ του Χαραλαμπίδη. Η αντίδραση της Νάουσας ήταν άμεση. Έξι λεπτά αργότερα ο Καπετάνος ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ και στο 35′ σέρβιρε στον Κωτσόπουλο για το 2-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή πάνω στον Κωτσόπουλο στο 47′, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σκόραραν στο 53′ με πλασέ του Χαραλαμπίδη έπειτα από σέντρα του Δινοβίτση. Η Νάουσα πίεσε για το 3-2 και είχε δοκάρι στο 61′ με τον Κωτσόπουλο. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 88′ όταν ο Καπετάνος έπιασε το δυνατό σουτ, όμως, ο Περπερίδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Αποχώρησε με κάταγμα στον ώμο στο 62ο ο Λιάμης (τουλάχιστον ένα μήνα έξω).

ΝΑΟΥΣΑ (Ντίσιος): Κοντογουλίδης, Χατζόπουλος, Μπρέγκου, Κασμερίδης, Καπετάνος, Περηφανόπουλος, Μουσικάκης (78ο Παντζαρτζίδης), Κωτσόπουλος, Μουρίκι, Τούφας.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Αλεξίου): Περπερίδης, Δινοβίτσης, Σαββίδης, Λιάμης (62ο Ιωαννίδης), Κανταρτζής, Μπαλίτσας (46ο Νικολαΐδης), Θεοδουλίδης (90ο Καλογιαννίδης), Μπίκος, Ίβιτς, Μαυρομματίδης, Χαραλαμπίδης. 

(πηγή metrosport)


Πρεμιέρα με ήττα για τον Μακεδονικό Φούφα
Μετά από ένα καλό παιχνίδι που έγινε στην Πτολεμαΐδα ο τυπικά γηπεδούχος Μακεδονικός Φούφα γνώρισε την ήττα από την ισχυρή Α.Π.Ε. Λαγκαδά με 1-2.

Έτσι ξεκίνησε με ήττα το παρθενικό του ταξίδι στη Γ΄ Εθνική αλλά άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 200 περίπου θεατές που έμειναν ικανοποιημένοι από το παιχνίδι ενώ εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η Α.Π.Ε.Π. έχει κάνει μεταγραφές για να πρωταγωνιστήσει. Αυτό για να δείξουμε το βαθμό δυσκολίας που είχε ο Μακεδονικός στη πρεμιέρα.

Ο Μακεδονικός έχει πολλά παράπονα από την ολική συμπεριφορά του διαιτητή Σιδηρόπουλου (Σ.Δ. Πέλλας) ο οποίος πέρα το ότι φόρτωσε την ομάδα με κάρτες (1 κόκκινη και 6 κίτρινες), μιλούσε άσχημα στους ποδοσφαιριστές όσο και στη κερκίδα.

Στο Φούφα θέλουν να τον σέβονται όπως σέβεται και αυτός τους διαιτητές και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Η διοίκηση του Μακεδονικού αφού δει και το βίντεο επιφυλάσσεται για την έκδοση ανακοίνωσης διαμαρτυρίας.

Βοηθοί του κ. Σιδηρόπουλου ήταν οι Δέλλιος και Ταγκαλίδης του ίδιου συνδέσμου. Κίτρινες είδαν οι Σιδηρόπουλος, Τακίδης, Τσόμπο, Χατζηρούμπης, Τοπάλης, Συμεωνίδης και απέβαλε με 2 κίτρινες το Τζουβάρα στο 74ο .

Φάσεις και γκολ
Στο 21ο σέντρα Παναγιωτούδη αφύλακτος ο Στεφανίδης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 (πρέπει εδώ να τονίσουμε πως η φάση ξεκίνησε από κόρνερ που κακώς δόθηκε). Στο 34ο εκτέλεση φάουλ του Καρακατσάνη η μπάλα δοκάρι και άουτ.

Στο 47ο πολύ ωραία ενέργεια και σουτ του Τσικόπουλου η μπάλα ελάχιστα άουτ ενώ λίγο αργότερα ατομική προσπάθεια Στεφανίδη έδωσε στο Καρακατσάνη αλλά το σουτ που επιχείρησε αυτός κόντραρε ο Συμεωνίδης σωτήρια.

Στο 58ο πολύ καλή ευκαιρία για το Μακεδονικό όταν ο Τοπάλης σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Χάιτα από καλή θέση πέρασε άουτ.

Αμέσως μετά την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Στεφανίδη ενώ στο 74ο ο Στεφανίδης μπήκε στη περιοχή και εκεί ανατράπηκε από τον Τζουβάρα με το παθών να εκτελεί το πέναλτι που δόθηκε και να κάνει το 0-2.(εδώ ο Μακεδονικός διαμαρτύρεται ότι στην αρχή της φάσης προηγήθηκε επιθετικό φάουλ)

Στο 87ο σέντρα του Καρακατσάνη πλασέ του Καραμπά από πολύ κοντά σωτήρια απέκρουσε ο Παπαδόπουλος και στο 93ο πάρα πολύ όμορφο γκολ για τον Μακεδονικό.

Ο Κοπατσάρης σέντραρε ο Χάιτας με τακουνάκι βρήκε το Συμεωνίδη που κέρδισε κόντρες και με δυνατό σουτ έκανε το 1-2.

Μακεδονικός Φούφα: Παπαδόπουλος, Συμεωνίδης, Σιδηρόπουλος, Τακίδης, Τζουβάρας, Τσόμπο (60οΦωτιάδης), Τσικόπουλος, Χατζηρούμπης (79ο Κοπατσάρης), Χάιτας, Τοπάλης, Παπουτσίδης (51οΚυβρακίδης).

Α.Π.Ε. Λαγκαδά: Ταταρίδης, Παναγιωτούδης, Ντόσης, Μπάρμπας (78ο Αθανασίου), Καραμανλής, Καρασταύρου, Αχαλλινόπουλος (68ο Σαμουηλίδης), Καρασίμος, Στεφανίδης, Καρακατσάνης, Ξανθόπουλος (62ο Καραμπάς).

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Λαγκαδά Ιερόθεος Γιαμουρίδης δήλωσε «Είχα πει στους παίκτες μου ότι η πρεμιέρα κρύβει πάντα παγίδες ειδικά όταν παίζεις και με μια νεοφώτιστη ομάδα που έχει και ενθουσιασμό όπως ο Μακεδονικός Φούφα.

Ευτυχώς ήμασταν σοβαροί μέχρι το 2-0. Μετά ήμασταν απείθαρχοι αλλά ευτυχώς ξεκινήσαμε με το δεξί. Θέλω να ευχαριστήσω το Μακεονικό για τη φιλοξενία και εύχομαι καλή πορεία στο φίλο μου το Γιώργο Παπακώστα και την ομάδα του. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα κινδυνέψει αν συνεχίσει με τον ίδιο μόχθο και ζήλο».

Από την άλλη ο Γιώργος Παπακώστας τόνισε «Συμφωνώ με το συνάδελφο ότι οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες, πόσο μάλλον για νεοφώτιστες ομάδες όπως εμείς και ειδικά όταν έχεις για αντίπαλο μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει.

Δύσκολη λοιπόν η πρεμιέρα, εμείς πιστέψαμε για κάτι καλό αλλά βρήκαμε απέναντι μας μια πολύ καλή Α.Π.Ε.Λ. με πολύ έμπειρους παίκτες. Προηγηθήκαν νωρίς και από εκεί και μετά έφυγε το άγχος από αυτήν και ήρθε σε μας.

Στη συνέχεια ο Λαγκαδάς είχε την εμπειρία όπως είπα να διαχειριστεί το παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη.

Από εδώ και πέρα θα κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι να βελτιωθούμε και να πετύχουμε την παραμονή μας».

Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα- Θεόφιλος Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: