ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Γ΄ Εθνική: Νίκη χρυσάφι για Φούφα- Βαθμός στο 90 για Εορδαϊκό

Τρελαίνει κόσμο ο Μακεδονικός Φούφα ο οποίος κερδίζοντας τον Απόλλων Παραλιμνίου με 1-0 έφτασε τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα όταν πολλοί έλεγαν ότι...
μέχρι το ντέρμπι με τον Εορδαϊκό δεν θα έχει πάρει κανένα.

Η ομάδα όμως του Μακεδονικού τους διέψευσε και έτσι θα πάει με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Εορδαϊκό τη Κυριακή.

Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Φωτιάδης στο 12 με κεφαλιά και ο Φούφας έπαιξε με τους Παπαδόπουλο, Κοπατσάρη, Σιδηρόπουλο, Τζουβάρα, Τακίδη, Φωτιάδη, Χ΄΄ Ρούμπη (65ο Δούφας), Κεσκιλίδη (46ο Τσόμπο),Χάιτα, Τοπάλη (84ο Κιβρακίδης), Τσικόπουλο.

Από την άλλη ο Εορδαϊκός έπαιξε καλά στη Ξάνθη και κατάφερε να πάρει τον ένα βαθμό στο 90 με γκολ του Καλογιαννίδη και έφτασε τους 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ

Παλικαρίσιος βαθμός για τον Εορδαϊκό στο 90


Αν και είχε να αντιμετωπίσει τη κούραση από την αυθημερόν μετάβαση του στη Ξάνθη εντούτοις ο Εορδαϊκός κατάφερε να αποσπάσει πολύτιμο βαθμό από το τοπικό Ορφέα με σκορ 2-2.

Η ομάδα της Πτολεμαΐδας αν και βρέθηκε 2 φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να ανταποδώσει και να πάρει την ισοπαλία αν και έπαιζε με 10 από το 80 λόγω αποβολής του Ιωαννίδη.

Το παιχνίδι
4’ Γύρισμα του Τορομανίδη, σουτ του Βασίλη Καραγκιόζη, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Από το κόρνερ έγινε μια κεφαλιά από τον Μακράκη, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

11’ Ο Τορομανίδης έγινε αποδέκτης μια βαθιάς μπαλιάς από την άμυνα, κατέβασε σωστά τη μπάλα σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στόικου.

14’ Αντεπίθεση με τον Μουμίνογλου Τουγιάλ, ο οποίος πέρασε δύο αντίπαλους, έσπασε στο Γιάννη Καραγκιόζη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

18’ Λάθος του Κατρανίτσα, στα αριστερά, κλέψιμο του Μαυροματίδη, ο οποίος έσπασε στον Χαραλαμπίδη, και αυτός στον Μπίκο, με το σουτ του τελευταίου να φεύγει ψηλά άουτ.

22’ Εκτέλεση κόρνερ με πάσα και ένα-δύο Καραγκιόζη – Τορομανίδη, με τον τελευταίο να κάνει τη πάσα και τον Μπουνταγκίδη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

28’ Σουτ από τον Χαραλαμπίδη δεν ανησυχεί καθόλου τον Ρούφο, που μπλόκαρε εύκολα.

32’ Ο Μπίκος έσπασε στον Ίβιτς, ο οποίος έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, με τον Ρούφο να διώχνει ενστικτωδώς με τα πόδια.

35’ Ο Τορομανίδης έκανε το «μπάσιμο» στην περιοχή, έσπασε στο Ξαντινίδη, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν κατάφερε να σκοράρει.

38’ Δυνατό σουτ του Ίβιτς έξω από την περιοχή, που στόχευσε στην κλειστή γωνία του Ρούφου, τον νίκησε και έκανε το 1-1.

41’ Ανατροπή του Μαυρόπουλου εντός της περιοχής, διαμαρτυρίες από τον Ορφέα για πέναλτι, αλλά τελικά ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα στο παίκτη του Ορφέα, για θέατρο.

64’ Ωραία συνεργασία και ένα – δύο Λαζαρίδη και Μουμίν Ογλού, με τον πρώτο, στο ντεμπούτο του, να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, να νικάει τον Στόικο για να κάνει το 2-1.

76’ Σέντρα του Μουμίν Ογλού, ο Μπουνταγκίδης στην κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι και να χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ορφέα να κάνει το 3-1.

81’ Κόκκινη κάρτα στον Ιωαννίδη, για τις αψιμαχίες που ακολούθησαν ενός φάουλ που έγινε από τον Καραγκιόζη Γιάννη, για το οποίο κιόλας ο παίκτης του Ορφέα αντίκρισε εξίσου την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

88′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εορδαϊκό. Ο Ίβιτς μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, βρέθηκε μόνος του σε θέση τετ α τετ με τον Ρούφο, που όμως τον νίκησε και διατήρησε το 2-1 υπέρ του Ορφέα.

90’ Σουτ έξω από τη περιοχή του Καλογιαννίδη, που έγινε δέκτης μιας βαθιάς μπαλιάς, σούταρε και ισοφάρισε για τον Εορδαϊκό, 2-2.

90+1’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ορφέα που προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ του Εορδαϊκού, με τον Λαζαρίδη να προσπαθεί να νικήσει τον Στόικο με μια εξαιρετική ενέργεια, αφού έκανε το ψαλιδάκι στην κλειστή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος με δυσκολία απέκρουσε τη μπάλα.

90+4’ Κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης στον Μακράκη. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο παίκτης του Ορφέα πιθανώς τον πλησίασε για να διαμαρτυρηθεί για ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ και προς έκπληξή του αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Παρχαρίδης, Χατζηνάκος, Κουβαλάκης (Δράμας).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Ρούφος, Τορομανίδης (40΄Τσαμπάζ Χαλήλ), Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Καραγκιόζης Γ., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (60’ Λαζαρίδης), Μουμίνογλου Τουγιάλ.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Αλ. Αλεξίου): Στόικος, Νικολαΐδης, Δινοβίτης (46’ Ενσό), Σαββίδης, Λιάμης, Μπαλίτσας, Χαραλαμπίδης (47’ λ.τ. Ταμπά), Μπίκος (70’ Καλογιαννίδης), Ίβιτς, Ιωαννίδης, Μαυροματίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: