ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

- Tις τελευταίες μέρες εμφανίζονται φωνές διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση της Δ/νσης Αστυνομίας Γρεβενών στο ημιτελές κτίριο στο χώρο της σχολής Αστυφυλάκων , είναι...
απορίας άξιο πως αν και η απόφαση αυτή πάρθηκε εδώ και ένα χρόνο, έχουν γίνει επίσημες αλλεπάλληλες συναντήσεις όλων των φορέων, ακολούθησαν δελτία τύπου, μάλιστα ο ίδιος ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προ διμήνου επισκέφτηκε την πόλη μας και την ανακοίνωσε, κάποιοι τώρα ετεροχρονισμένα διαμαρτυρήθηκαν!!! 

Μέχρι και ως εισροή κεφαλαίων στην τοπική κοινωνία χαρακτήρισαν τα μισθώματα που καταβάλλονται σε συγκεκριμένους ιδιώτες. Δικαίωμα του καθενός είναι να εκφράζει την άποψη του, είναι όμως υποχρέωση του να λέει την αλήθεια, και όχι είτε τεχνηέντως είτε από άγνοια να την παραποιεί, ενώ θα πρέπει οι όποιες ενστάσεις να βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε μικροπολιτικές τακτικές και λαϊκισμό. 

Τα πραγματικά γεγονότα τα οποία και παραθέτουμε δημόσια σε όλη την τοπική κοινωνία, απέχουν παρασάγγας από αυτά που παρουσιάστηκαν από συγκεκριμένους κύκλους:

1. Είναι ειλλημένη απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκτήσει η τοπική αστυνομία το «δικό της» σπίτι για επιχειρησιακούς αλλά και οικονομικούς λόγους.

2. Η δουλειά του αστυνομικού από την φύση της είναι ιδιαίτερη απαιτεί υποδομές διαφορετικές που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν από απαρχαιωμένες οικοδομές.

3. Το εν λόγω κτίριο ρημάζει εδώ και 6 χρόνια αν και κάποιοι τώρα ευαισθητοποιηθήκαν για αυτό.

4. Είναι ιδιοκτησία της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι τουλάχιστον άστοχες οι προτάσεις για χρησιμοποίηση του για αλλότριους σκοπούς και Υπηρεσίες από την στιγμή που η Αστυνομία πληρώνει υπέρογκα μισθώματα.

5. Άνηκε στην εταιρία ακινήτων του δημοσίου, με αποτέλεσμα αν δεν είχε γίνει η αλλαγή χρήσης για την μετεγκατάσταση το πιο πιθανό ήταν να κατέληγε σε χέρια ιδιωτών.

6. Η μετεγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί σε ημιτελές κτίριο , δίπλα από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της σχολής, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον θα μπορεί να λειτουργήσει. Δεν σημαίνει δηλαδή πως η μεταφορά εκεί των αστυνομικών υπηρεσιών θα τερματίσει την λειτουργία της, εν αντίθεση θα ισχυροποιήσει τις όποιες πιθανότητες επαναλειτουργίας της καθώς θα είναι η μοναδική που θα γειτνιάζει με πραγματικές αστυνομικές υπηρεσίες. Είναι βήμα προς την κατεύθυνση επαναλειτουργίας της.

7. Επιπλέον το ημιτελές κτίριο, περιλαμβάνει 3 ορόφους εκ των οποίων ο 3ος θα αποπερατωθεί και θα δημιουργηθούν κοιτώνες με το σκεπτικό να δημιουργηθεί στο μέλλον πρότυπη σχολή μετεκπαίδευσης αστυνομικών.

Κλείνοντας χρειάζονται λύσεις άμεσες, ρεαλιστικές και όχι μεγάλα λόγια του παρελθόντος .Σεβόμαστε την άποψη σας, σεβαστείτε όμως το δικαίωμα μας για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών, που δεν θα θιγούν ούτε εμάς, ούτε του πολίτες και κυρίως δεν θα θέτουν σε καθημερινό κίνδυνο τις ζωές μας .


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Γρηγόριος
Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΡΑΒΑΛΟΣ Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: