Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Φαρσαλιώτικος χαλβάς με καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Ο παραδοσιακός χαλβάς Φαρσάλων. Τον συναντάμε εμείς οι υπόλοιποι σε κάθε πανηγύρι.

Υλικά


1 / 2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλυτζάνια νισεστέ
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα ή αμύγδαλα φιλέ ελαφρά καβουρντισμένα
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός των 8 κ.σ. ζάχαρης και τα χτυπάμε καλά.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα βαθειά και ανακατεύουμε τις 8 κ. ζάχαρης μέχρι να ροδίσει καλά σε δυνατό μάτι.

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα, χωρίς να ανησυχήσουμε όταν δούμε ότι η καραμέλα έχει κάνει σβόλους.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ.

Ψήνουμε σε γκρίλ 15 λεπτά , μέχρι να δούμε ότι έπιασε μια κρούστα με φουσκαλίτσες και είναι έτοιμο μόλις κρυώσει.

askitikon.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: