ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ψηφίστηκε ως το καλύτερο ψηλό κτίριο της Ευρώπης και είναι στη Λευκωσία – Δείτε το εσωτερικό του

Ψηφίστηκε ως το καλύτερο ψηλό κτίριο σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2016, στα ετήσια βραβεία του...
Συμβουλίου Υψηλών Κτιρίων και Αστικού Περιβάλλοντος.

Το στολίδι που βρίσκεται στη λεωφόρο Στασίνου 6 της Λευκωσίας με την ονομασία The White Walls, θεωρείτε πλέον ως το ωραιότερο κτίριο της πρωτεύουσας, με τη βούλα του Συμβουλίου, το οποίο καθιέρωσε τον θεσμό των ετήσιων βραβείων του, που μέχρι σήμερα επηρεάζουν τον κόσμο της Αρχιτεκτονικής.







Από την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού, αρχιτέκτονες και κατασκευαστικές εταιρείες υποβάλουν τα έργα τους, προκειμένου να κριθούν για τα δημιουργήματα τους και να διεκδικήσουν μία θέση στη λίστα με τους καλύτερους.





Τα βραβεία CTBUH αναγνωρίζουν τα έργα και τα άτομα που έχουν συμβάλει στην εξέλιξη των ψηλών κτιρίων και του αστικού περιβάλλοντος και της αειφορίας σε ευρύτερο επίπεδο.

Ο στόχος των βραβείων είναι να καλλιεργήσουν την ανάγκη για ποιοτική εξέλιξη σε κάθε πτυχή της απόδοσης αυτών των κτιρίων.

Βασικό κριτήριο δεν είναι μόνο το ύψος ενός κτιρίου, αλλά η ποιότητα των υλικών καθώς και οι καινοτομίες στη δημιουργία του.

Η πρόταση για την δημιουργία του επιβλητικού κτιρίου White Walls, κατατέθηκε για πρώτη φορά το 2003, ενώ οι εργασίες για την οικοδόμηση του ξεκίνησαν το 2007 και ολοκληρώθηκαν το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: