ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Το τρικ που σταματάει τον καβγά σε 5 δευτερόλεπτα!

Η καθημερινή συμβίωση με τον σύντροφό σου είναι πολύ πιθανό – και απολύτως λογικό- να φέρει τριβή στη σχέση σας.

Η συγκατοίκηση σε καλεί να είσαι υπομονετική, γεμάτη κατανόηση και έτοιμη να υποχωρήσεις. Όμως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο γιατί οι ισορροπίες είναι λεπτές στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο κοινός αγώνας σας για να «είναι όλα καλά» μεταξύ σας έχει δυσκολίες όταν έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Έτσι οι καβγάδες δεν θα λείψουν και τις περισσότερες φορές ξεσπούν λόγω ασήμαντης αφορμής.

Αυτή η αφορμή μπορεί να είναι κάποια λάθος συνεννόηση στις δουλειές του σπιτιού (πχ. Άφησε μια στοίβα πιάτα στο νεροχύτη) , μια κίνηση που μπορεί να σε ενόχλησε (πχ είδε μόνος του μια ταινία που ήθελες να δείτε μαζί) . Πράγματα στη βάση τους, ασήμαντα. Οι καταστάσεις έχουν το νόημα και τη βαρύτητα που τους δίνουμε εμείς. Η μικρή διαφωνία, δεν άργησε να γίνει καβγάς. Είτε γιατί έχεις εκρηκτική προσωπικότητα, είτε γιατί είχες μια δύσκολη μέρα και βρήκες αφορμή για να ξεσπάσεις.

Μια πρόσφατη έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Waterloo μας δείχνει ένα τρικ για να σταματάει ο καβγάς… πριν καν αρχίσει. Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα όλα μπορούν να αλλάξουν αν κάνεις μόνο μια σκέψη: «Αυτό θα με απασχολεί σε ένα χρόνο;». Η σκέψη αυτή, σύμφωνα με την μελέτη, μπορεί να δράσει κατασταλτικά στον θυμό και την ένταση της στιγμής.

Η δεύτερη σκέψη, η πιο συγκρατημένη και απαλλαγμένη από εξάρσεις οπτική στα πράγματα έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει ισορροπία. Αν πιστεύεις ότι αυτό που σε ενόχλησε, θα εξακολουθήσει να σε ενοχλεί και μετά από ένα μεγάλο διάστημα, τότε ναι, ίσως το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: