ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Με χιόνια ακόμα και στην Αθήνα έρχεται ο Δεκέμβριος

Κύμα ψύχους το οποίο θα φέρει ακόμα και χιόνια στην πρωτεύουσα, αναμένουν οι μετεωρολόγοι από τα πρώτα εικοσιτετράωρα του Δεκεμβρίου.

Όπως μετέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σειρά βαρομετρικών χαμηλών, αναμένεται να επηρεάσει τη δυτική Ευρώπη, καθώς θα φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Αντίθετα, στην ανατολική Ευρώπη, επικρατούν υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει καλός καιρός, αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι νωρίς το πρωί, καθώς και ομίχλη. Η περιγραφή αυτή ταιριάζει και στη χώρα μας, με θερμοκρασίες στα δυτικά περίπου στους 19 – 21 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερες από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο, αναμένεται τα βαρομετρικά χαμηλά να «μετακομίσουν» από τη δυτική Ευρώπη ανατολικότερα, αρχικά στην Ιταλία με τη μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων και μετά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός φαίνεται να αλλάζει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά φαίνεται να είναι και ισχυρές, με έμφαση τη δυτική Ελλάδα, αλλά και την επικράτηση ισχυρών νοτιάδων, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: