ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μετά τον καστανά και τον κουλουρά στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών μηχανισμών και οι καφετζήδες των ακριτικών νησιών

Μετά τις τεράστιες «επιτυχίες» με τον καστανά και τον κουλουρά, οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έπιασαν στην τσιμπίδα άλλο έναν «κροίσο» που φοροδιέφευγε συστηματικά.


Αυτή τη φορά ήταν καφετζής σε ακριτικό χωριό της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για… μεγιστάνα που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης αφού διατηρεί καφενείο σε χωριό του Δήμου Δωδώνης με 10 μόνιμους κατοίκους! Πριν δύο εβδομάδες, λοιπόν, ο… επικίνδυνος φοροφυγάς είδε να παρκάρουν έξω από το μαγαζί του 3 αυτοκίνητα με έξι άτομα.

Όπως ήταν φυσικό η χαρά του ήταν μεγάλη αφού η άφιξη των άγνωστων περιηγητών σχεδόν διπλασίασε όχι μόνο την πελατεία του αλλά και τον πληθυσμού του χωριού. Οι πελάτες, όμως, ήταν μικτό κλιμάκιο και ζήτησαν την απόδειξη για το τσίπουρο που έπινε ο μοναδικός του πελάτης κι επειδή απόδειξη δεν είχε κοπεί του έβαλαν πρόστιμο.

Επαναλαμβάνουμε: έχουμε ένα χωριό με δέκα μόνιμους κατοίκους και ένα καφενείο στο οποίο υπάρχει ένας πελάτης, που πίνει ένα ποτήρι τσίπουρο όλο κι όλο.

Ε, όπως και να το κάνεις το μικτό κλιμάκιο των έξι εφοριακών όφειλε να επιβάλει πρόστιμο. Και κάπως έτσι ο ανελέητος πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής γεμίζει τα κρατικά ταμεία.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοροϊδίας δείτε ΕΔΩ τι πραγματικά συμβαίνει με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και την παροιμιώδη ανικανότητα των φοροελεγκτικών μηχανισμών να εισπράξουν έστω και ελάχιστα πρόστιμα που επιβληθεί στους "μεγαλοκαρχαρίες" από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς. Στην υγειά των κορόιδων με άλλα λόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: