ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η μέρα που οι ελληνικές πόλεις γεμίζουν σικάτους μοτοσικλετιστές που βολτάρουν

Το Distinguished Gentleman's Ride κάθε χρόνο κάνει και μεγαλύτερη αίσθηση
Πριν μερικές μέρες, σε Αθήνα - Πάτρα - Θεσσαλονίκη και φέτος και στη...
Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική βόλτα. Μια βόλτα για τζεντλμεν ή αλλιώς "The Distinguished Gentleman's Ride".

Το Distinguished Gentleman's Ride ξεκίνησε το 2012. Γεννήθηκε μέσα από μια φωτογραφία του Don Draper στη σειρά ‘’Mad Men’’, όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το καλύτερο κοστούμι του. Με έμπνευση τον Don Draper, η πρώτη βόλτα στην Αυστραλία, συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες μηχανών! Το 2015 είχε 37.000 συμμετοχές. Ερχόμενοι στα δικά μας, εντός Ελλάδος, διάφορες πόλεις οργανώνουν αντίστοιχη βόλτα! Συμμετέχουν αναβάτες με βίντατζ μηχανές, όπως vespa, Cafe Racer Scrambler κλπ, και συγκεντρώνουν χρήματα για έναν πολύ καλό σκοπό. Είναι άλλωστε, ένας ιδανικός τρόπος για να "σπάσει" και το στερεότυπου του μηχανόβιου, που πολλοί κακώς τον ταυτίζουν με κάτι άγριο και απρόσιτο!

"Η καθολική υποστήριξη του δίτροχου κόσμου και η παγκοσμιότητα της εκδήλωσης, έχουν κατορθώσει να ευαισθητοποιήσουν μεγάλες εταιρείες που με αξιοσημείωτες δωρεές έχουν υποστηρίξει τον λόγο της εκδήλωσης: Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν όπως και τις προηγούμενες φορές στην έρευνα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη" λέει ο Χρήστος Τσιριγώτης, διοργανωτής στη Θεσσαλονίκη.

"Ο φιλανθρωπικός του σκοπός επιτυγχάνεται κυρίως με την συμμετοχή. Αν όμως κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει χρηματική δωρεά (από 1 cent μέχρι όσο…) μπορεί να το πράξει στο https://www.gentlemansride.com/rides/greece ακόμη και αν ο ίδιος δεν συμμετέχει, αφού μπορεί να γίνει σπόνσορας κάποιου αναβάτη. Τα ερευνητικά κέντρα που χρηματοδοτούνται είναι προκαθοριμένα, όπως προκαθορισμένες είναι και οι ανάγκες τους".

"Κάθε δωρεά που πραγματοποιείται σχεδόν διπλασιάζεται από τους μεγάλους χορηγούς (Triumph, Zenith, κ.λπ.). Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν όπως και τις προηγούμενες φορές στην έρευνα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη" αναφέρει.

Φωτογραφίες του Θωμά Παρπουλα από τη Θεσσαλονίκη δίνουν το καλό παράδειγμα για τους υπόλοιπους! Φέτος η βόλτα πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. Και του χρόνου.















E-Radio

Δεν υπάρχουν σχόλια: