ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο Τεντόγλου θα σβήσει το ρεκόρ του Εμιγιάν!

Πριν από 1,5 χρόνο, βλέποντας τον Μίλτο Τεντόγλου στο Κάλι, ο Ρόμπερτ Εμιγιάν είχε πει:...
έχει καλές προοπτικές. Δύο χρόνια αργότερα, ο νεαρός Έλληνας απειλεί το ευρωπαϊκό ρεκόρ του σπουδαίου Αρμένιου.

Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στη ζωή του Μίλτου Τεντόγλου. 

Μετακόμισε στην Αθήνα, κάνει προπονήσεις με τον Γκιόργκι Πομάσκι και τον αθλητή που θαυμάζει, Λούη Τσάτουμα, ενώ θα δοκιμάσει και στο τριπλούν. Έχοντας καταγράψει ήδη μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τεντόγλου ετοιμάζεται το 2017 να λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ευρωπαϊκό κλειστού, ευρωπαϊκό εφήβων και παγκόσμιο ανοιχτού στο Λονδίνο.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στο Βελιγράδι. Το όριο συμμετοχής για τον Τεντόγλου που είναι κάτω των 23 ετών, είναι 7.90μ. Αν ο 18χρονος τα καταφέρει τότε εκτός από τη συμμετοχή στους αγώνες θα έχει πετύχει και ένα πολύ σπουδαίο κατόρθωμα. Θα διαγράψει από τη λίστα των ρεκόρ στην κατηγορία των εφήβων, τον σπουδαίο Ρόμπερτ Εμιγιάν! 

Το ευρωπαϊκό ρεκόρ κλειστού στίβου στο μήκος είναι 7.89μ. αντέχει από το 1984 και το σημείωσε ο Αρμένιος άλτης στο ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ.
Περίπου 33 χρόνια αργότερα, ο 18χρονος Τεντόγλου ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα βρεθεί στις λίστες των ευρωπαϊκών ρεκόρ.
Το ατομικό ρεκόρ του Τεντόγλου στον κλειστό στίβο είναι 7.30μ. από το περσινό πανελλήνιο όμως δεν πρόκειται να μείνει για πολύ καιρό σε αυτό το επίπεδο. Έχοντας κάνει 8.19μ. στον ανοιχτό και αρκετούς αγώνες πάνω από το 7.80μ., το όριο για το ευρωπαϊκό του κλειστού και το ρεκόρ Ευρώπης (στην κατηγορία των εφήβων) του Ρόμπερτ Εμιγιάν, δεν αποτελούν μακρινό στόχο για τον 18χρονο Γρεβενιώτη πρωταθλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: