ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου για δωρεά συλλογής απολιθωμάτων

Ο Δήμος Γρεβενών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κυρίους Αλέξανδρο Μπακαΐμη, καθηγητή επί τιμή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και ...
Αριστείδη Μπακαΐμη, πρ. Σχ. Σύμβουλο Α/θμιας Εκπ/σης, για τη δωρεά συλλογής απολιθωμάτων. Συγκεκριμένα η συλλογή τους περιλαμβάνει είδη αχινών, όστρια, χτένια, στρείδια, κάρδια και τμήματα απολιθωμένων κορμών σεκόγιας, που βρέθηκαν στην περιοχή της Δαμασκηνιάς Βοΐου.

Η αξιέπαινη πράξη τους, αποτελεί πρότυπο αγάπης και προσφοράς για τον τόπο μας, καταδεικνύοντας περίτρανα το πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον των ανθρώπων αυτών. Ελπίζουμε η πράξη τους να βρει μιμητές ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να εμπιστευτούν ανάλογα ευρήματα στο Δήμο μας.

Η συλλογή θα εμπλουτίσει το περιεχόμενο του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μηλιάς όπου θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία ευρισκόμενη ανάμεσα σε άλλα σπουδαία ευρήματα και επίσης, μετά την επικείμενη μεταφορά της εν λόγω έκθεσης στο νέο κτίριο, θα τεθούν πια σε δημόσια θέα όλα τα συναφή με τις συγκεκριμένες περιόδους ευρήματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: