ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Οι Επιστήμονες ανακάλυψαν ΚΑΤΙ πολύ Σημαντικό για το Μαρούλι. Μόλις Μάθετε ΤΙ, ίσως να μην το ξαναβάλετε στο Στόμα σας!

Η σαλάτα είναι η τέλεια επιλογή όταν ψάχνετε για κάτι νόστιμο και θρεπτικό!
Όχι μόνο είναι υγιεινή, αλλά σας επιτρέπει να την...
καταναλώσετε και χωρίς ενοχές, αφού δεν υπέφερε καμιά αθώα ψυχή για την προετοιμασία της. Ή έτσι νομίζαμε…
Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Missouri έδειξε ότι τα λαχανικά

που τρώμε στην σαλάτα μας μπορεί να ακούνε τον εαυτό τους την ώρα που τα καταναλώνουμε. Ακριβώς: ίσως υπάρχει λόγος να το ξανασκεφτείτε πριν φάτε σαλάτα…
Η ανακάλυψη των ερευνητών θα μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο κοιτάζουμε τα λαχανικά…

… και πιο συγκεκριμένα, το μαρούλι! Σε μια πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα φυτά μπορούν να αναγνωρίσουν συγκεκριμένους ήχους, ανάμεσα τους και τον ήχο όταν τα τρώμε!

Όχι μόνο ακούνε τι συμβαίνει, αλλά προσπαθούν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους όταν το αντιλαμβάνονται!

Ανταποκρίνονται σε ακουστικές ενέργειες, όπως εξηγεί η Heidi Appel, μέλος της Γεωργικής Σχολής. “Ανακαλύψαμε ότι “δονήσεις κατανάλωσης” σηματοδοτούν αλλαγές στα κύτταρα των φυτών, στον μεταβολισμό τους και δημιουργούν αμυντικά χημικά που μπορούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις από κάμπιες.”

Για το πείραμα, οι ερευνητές τοποθέτησαν κάμπιες πάνω σε λάχανα, καταγράφοντας τις δονήσεις που προκαλούσαν τα έντομα καθώς έτρωγαν. Αργότερα, έπαιξαν τους ήχους αυτούς δυνατά σε κάποια φυτά, ενώ κάποια άλλα τα είχαν σε απόλυτη ησυχία…

Οι ερευνητές τοποθέτησαν μετά τις κάμπιες ξανά πάνω στα φυτά: και στα λάχανα που άκουσαν τις δονήσεις και στα άλλα που βρίσκονταν σε περιβάλλον απόλυτης σιγής…

Ανακάλυψαν ότι τα λάχανα που είχαν ακούσει τις δονήσει, παρήγαγαν έλαιο μουστάρδας όταν τις άκουσαν ξανά. Αυτό σίγουρα είναι μηχανισμός άμυνας, γιατί στις κάμπιες δεν αρέσει αυτό το έλαιο.

Αυτό μπορεί να δείχνει ότι τα φυτά όπως το λάχανο και το μαρούλι μπορεί να ξέρουν πότε τα τρώνε… μια αναμφίβολα ανατριχιαστική σκέψη!

Οι σκέψεις σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: