ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η φάρσα για τον γυμνό αστυνομικό που κυνηγούσε το δελφίνι κατά του αυνανισμού

Ο Αμερικανός αστυνομικός που απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, προσπαθούσε να σώσει τη μασκότ - Δελφίνι από μια...
φανταστική φωτιά, σε εκδήλωση παραθρησκευτικής χριστιανικής οργάνωσης κατά του αυνανισμού. Ή μήπως όχι;
Adtech Ad
Έκπληκτοι έμειναν οι συνάδελφοι αστυνομικοί στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, το βράδυ της Κυριακής, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα όργανο της τάξης, σε έκσταση από χρήση LSD, γυμνό, να τρέχει σαν τρελός σε αίθουσα εκδηλώσεων προσπαθώντας να διασώσει από φωτιά μια μασκότ - δελφίνι.

AdTech Ad

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 41 ετών άνδρα, ο οποίος τους αποκάλυψε πως είχε κάνει χρήση μεγάλη ποσότητας LSD, αναμεμειγμένο με σιρόπι για το βήχα και 'παραφλού'. "Πίστευε πως οι εγκαταστάσεις είχα πιάσει φωτιά και προσπαθούσε να διασώσει τη μασκότ" αναφέρουν, για το δελφίνι που βρισκόταν στο κτίριο, ως μασκότ μιας παραθρησκευτικής, χριστιανικής οργάνωσης που συζητούσε για την απαγόρευση του αυνανισμού.
"Διέταξα το δελφίνι (τον άνθρωπο που φορούσε τη στολή) να σταματήσει, να πέσει στο έδαφος και να κάνει μια στροφή, γεγονός που ηρέμησε το δράστη και μας βοήθησε να του βάλουμε χειροπέδες. Στο μυαλό του, το δελφίνι βρισκόταν πια σε ασφαλές σημείο μακριά από τη φωτιά" αναφέρει αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο.
Το δελφίνι που έγινε αντικείμενο "διάσωσης" του σε παροξυσμό αστυνομικού, ονομάζεται Fappy και είναι το πρόσωπο μια παραθρησκευτικής οργάνωσης που έχει βάλει στόχο να αποτρέψει κάθε Αμερικανό από τον αυνανισμό. Η αυτοϊκανοποίηση σύμφωνα με τους εμπνευστές της καμπάνιας και Χριστιανούς, μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην κόλαση και σίγουρα μακριά από τον Ιησού Χρηστό.
Ο Fappy, το Δελφίνι κατά του αυνανισμού, είναι ουσιαστικά ένας άνθρωπος σε στολή του θαλάσσιου θηλαστικού, που ταξιδεύει όλη τη χώρα και προσπαθεί να διδάξει στα παιδιά για τους κινδύνους και τις συνέπειες του αυνανισμού.
Σε μια υπόθεση που θυμίζει τη φράση 'είδε ο τρελός το μεθυσμένο και φοβήθηκε', ο Paul Horner, ο άνδρας που ντύνεται Fappy το δελφίνι κατά του αυνανισμού, μίλησε στο CNN για το περιστατικό της εφόδου του αστυνομικού.
"Αυτός ο άνδρας πέρασε μέσα από το παράθυρο στο δωμάτιο που βρισκόμασταν και άρχισε φωνάζει 'φωτιά'. Τότε έστρεψε το ενδιαφέρον του σε εμένα, λέγοντάς μου πως το δελφίνι πρέπει να βγει από το νερό και πως θα έπιανα φωτιά αν δεν επέστρεφα άμεσα στον ωκεανό" αναφέρει ο Horner και συμπληρώνει: "Του έλεγα συνεχώς πως δεν είμαι αληθινό δελφίνι. Εκτός από το γεγονός πως βρισκόταν υπό την επήρεια, έμοιαζε με ένθερμο 'αυτο-βιαστή' επίσης" υπονοώντας προφανώς πως ο δράστης έχει υποπέσει στο αμάρτημα του αυνανισμού.
Στον δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες παράνομης εισόδου σε ξένη περιουσία, αντίστασης κατά της αρχής, επίθεσης, δημόσιας χρήσης ουσιών. Ο αστυνομικός οδηγήθηκε στη φυλακή και του επεβλήθη χρηματική εγγύηση 25,000 δολαρίων. Η καλογραμμένη ψεύτικη είδηση που περιελάμβανε μάλιστα και μια φωτογραφία ενός άνδρα γυμνού και δεμένου πισθάγκωνα με χειροπέδες έκανε πολλούς να πέσουν στην παγίδα. Πρόκειται όμως για μια καλοστημένη φάρσα, από έναν διαβόητο "φαρσέρ" στην Αμερική που έχει κάνει άνω κάτω τα ΜΜΕ.

Τα Hoaxes και οι ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο

Ο Paul Horner είναι μετρ της εξαπάτησης και έχει κυκλοφορήσει στον παγκόσμιο ιστό μια σειρά από ειδήσεις, που όσο αληθοφανείς και αν μοιάζουν είναι πέρα για πέρα φανταστικές. Μάλιστα, δημιουργεί url, διευθύνσεις δηλαδή ηλεκτρονικών ιστοτόπων, τα οποία χρησιμοποιούν το όνομα μεγάλων όπως το CNN ή το ABC και με αυτόν τον τρόπο διαδίδει τις ειδήσεις του. Αυτές μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταφέρονται ως αληθινές ειδήσεις από άλλες ιστοσελίδες και έτσι χάνεται η πηγή της είδησης.
Το πρωί της Δευτέρας μάλιστα το CNN, το πραγματικό CNN, ανάρτησε βίντεο στο οποίο έκανε λόγο για τις εν λόγω ειδήσεις και το πόσο εύκολα μπορούν αυτές να "περάσουν για αληθινές". Ο αναλυτής του αμερικανικού δικτύου κάνει λόγο για 'επιδημία" ψεύτικων ειδήσεων. Ο ίδιος ο φαρσέρ επιμένει πως δεν κάνει κάτι κακό και τονίζει πως η δουλειά του θέλει να τονίσει πως όλοι πρέπει να "τσεκάρουν και να επιβεβαιώνουν τις ειδήσεις που διαβάζουν και διαδίδουν". "Οποιοσδήποτε πιστεύει σε αυτές τις ειδήσεις θα έπρεπε να κατηγοριοποιήθει ως 'καθυστερημένος' ή κάποιος που απλά διαβάζει έναν τίτλο και κοιτά μια όμορφη φωτογραφία και μοιράζεται την είδηση".
Πέραν της συγκεκριμένης είδησης, ο Horner είχε δημοσιεύσει ένα άλλο ποστ, στο οποίο παρέθετε τη μαρτυρία διαδηλωτή εναντίον του Τραμπ που παραδεχόταν πως πληρώθηκε για να κατέβει στη διαμαρτυρία. Ο φαρσέρ επινόησε την είδηση, έπειτα από καταγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ σε συγκεντρώσεις του, πως η αντίπαλός του πληρώνει διαδηλωτές. Η είδηση έγινε τόσο πιστευτή από τους χρήστες και υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, που τη διέδωσαν μαζικά ως αληθινή. Ο ίδιος ο γιος του υποψηφίου Eric, μοιράστηκε την ψεύτικη είδηση λέγοντας "επιτέλους, η αλήθεια αποκαλύπτεται!". Στη συνέχεια, αναγκάστηκε να διαγράψει το ποστ, όταν κατάλαβε πως έπεσε θύμα της φάρσας.

"Έγραψα την ιστορία με σκοπό να κοροϊδέψω τους υποστηρικτές του Τραμπ για την πεποίθησή τους πως οι διαδηλωτές χρειάζεται να πληρωθούν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον υποψήφιο. Λες και κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο για να διαδηλώσει κανείς ενάντια σε έναν ρατσιστή, γυναικά" δηλώνει ο πνευματικός ιδιοκτήτης της είδησης.
Παλαιότερα είχε αναρτήσει είδηση σύμφωνα με την οποία, η κοινότητα των Amish, των Χριστιανών της Αμερικής που έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από κάθε τεχνολογική εξέλιξη, δήλωναν τη στήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ. Το δημοσίευμα που υποθετικά είχε ανεβάσει το δίκτυο ABC, έκανε το γύρο του διαδικτύου, μεταδόθηκε από τουλάχιστον δύο blogs της συντηρητικής παράταξης και σύμφωνα με τον εμπνευστή του διαβάστηκε από 750.000 άτομα. "Οι υποστηρικτές του Τραμπ 'τσιμπάνε' με το οτιδήποτε, κάθε πιθανή ελπίδα, κάτι θετικό που θα μπορούσε να τους δείξει ότι ο Τραμπ θα νικήσει" σημείωνε στο Buzzfeed που αφιέρωσε ένα άρθρο του στην υπόθεση.

Ο Fappy και το ντοκιμαντέρ του Michael Moore

Όσο για το δελφίνι, είναι σαφές πως πρόκειται για μια ακόμη φάρσα του Horner, ο οποίος έχει δημιουργήσει και μια σελίδα στο facebook, για το υποτιθέμενο πρόγραμμα του δελφινιού μαχητή κατά του αυνανισμού. Πριν από μερικά χρόνια, είχε δημοσιεύσει άρθρο που ανέφερε πως νεαρός άνδρας καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση επειδή συνελήφθη από τη μητέρα του να αυνανίζεται με τη χρήση προνογραφικού περιεχομένου. 

Πριν από μερικούς μήνες, ανέβηκε στο twitter μια ανακοίνωση, η οποία υποτίθεται πως έγινε από τον σκηνοθέτη Michael Moore και ο οποίος  δήλωνε ότι το επόμενο ντοκιμαντέρ του θα ακολουθεί τον Fappy το δελφίνι και την ομάδα Χριστιανών που αντιτίθενται στον αυνανισμό. Αν και δεν είναι γνωστό αν ο διάσημος σκηνοθέτης έπεσε θύμα της φάρσας ή γνώριζε ότι θα γίνει αυτό το tweet, η είδηση απασχόλησε το διαδίκτυο, με τους χρήστες να προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί

Ο Horner καυτηριάζει εδώ τους διάφορους νόμους στις αμερικανικές πολιτείες, που πράγματι ποινοικοποιούν με κάποιο τρόπο την αυτοϊκανοποίηση. Όπως διαβάζουμε στη βρετανική Guardian, η Αλαμπάμα έχει περάσει ψήφισμα που απαγορεύει την "τεχνητή αυτοϊκανοποίηση" με τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής έχει κατασκευαστεί για τη διέγερση των γεννητικών οργάνων. Στη Τέξας αντίστοιχα μια νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ το Γενάτη του 2014 καθιστά τον αυνανισμό παράνομο με εξαιρέσεις "τους δότες σπέρματος, οι οποίοι θα πρέπει να προβαίνουν στην εν λόγω πράξη μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: