ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας: ΒΟΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Σε λίγες μέρες το πιο «νόστιµο» φεστιβάλ, στην Σιάτιστα Κοζάνης.
Σε λίγες ημέρες την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την...

Κυριακή 18 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες του, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας ΒΟΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, στο πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη». 

Για τρεις ηµέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο, σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονοµικού ενδιαφέροντος. Παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές του Βοίου, διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και µυστικά µαγειρικής, γαστρονοµικές παρουσιάσεις από καταξιωµένους Έλληνες µάγειρες και γευσιγνώστες, δηµιουργική απασχόληση για µικρούς και µεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου φεστιβάλ.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κοµµάτι της πολιτιστικής μας κληρονοµιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό µε το γευστικό πλούτο της περιοχής του Βοίου και να αποτελέσει σηµείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας µε εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονοµίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο «µεταµορφώνεται» για τρεις ηµέρες σε ένα «χωριό µικρών παραγωγών» δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει µια µεγάλη γκάµα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τον µύθο και την ιστορία πίσω από το Βόιο και τα προϊόντα του, να ενηµερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των μοναδικών αυτών προϊόντων και να γευτεί την τοπική κουζίνα.

Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ κατέχουν και οι διαδραστικές και επιµορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονοµίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριηµέρου θα πραγµατοποιούνται, σεµινάρια µαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονοµικών γεύσεων και προορισµών µε τη συµµετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Παράλληλα, καταξιωµένοι Σεφ θα µυήσουν το κοινό στα µυστικά της µαγειρικής τέχνης, δηµιουργώντας ευφάνταστα πιάτα µε τους θησαυρούς της γης του Βοϊου

Αναλυτικότερα, το πρόγραµµα του φεστιβάλ βασίζεται σε 4 θεµατικές ενότητες (γαστρονοµικές επιδείξεις, έκθεση προϊόντων, δοκιµές γευσιγνωσίας, συνέδριο). Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις αναφορικά µε: καλές πρακτικές γαστρονοµικών προορισµών, το ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη του τουριστικού και γαστρονοµικού πλούτου του Βοϊου, ως εργαλείο οικονοµικής ανάπτυξης, την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τις θεµατικές ενότητες και του συµµετέχοντες στο Festival.



Πληροφορίες: 2465350102, Γραφείο Δημάρχου
dimosvoiou.gr www.facebook.com/ Ημέρες Γαστρονομίας στο Βόϊο

Δεν υπάρχουν σχόλια: