ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία (Βίντεο)

- Εντοπίστηκε απανθρακωμένος σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές
Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του πρέσβη της Ελλάδας στη...
Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, από τις βραζιλιανικές Αρχές. Λίγη ώρα μετά από τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον βραζιλιάνικο Τύπο και αναπαρήγαγαν διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως το απανθρακωμένο πτώμα στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο για το πώς κατέληξε εκεί ο πρέσβης. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Εν τω μεταξύ, στη Βραζιλία μεταβαίνει ο Ελληνας πρέσβης στην Αργεντινή για να συντονίσει τις έρευνες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών​ της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, είναι σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Αμανατίδης: Εν αναμονή των εξελίξεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ δεν θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικά με την τραγική κατάληξη του Έλληνα πρέσβη της Βραζιλίας. Αρκέστηκε μόνο να πει πως βρισκόμαστε σε «αναμονή των εξελίξεων» και πως «οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε συνεχίζονται». «Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να ανακοινωθεί» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: