ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Σεισμός στο Μαξίμου: Στη φόρα η σχέση κυβερνητικού συνεργάτη με Τουρκάλα διπλωμάτη. Αποκαλύψεις

Τι απάντησε το Μαξίμου για το δημοσίευμα και τη σχέση συνεργάτη της κυβέρνησης με Τουρκάλα διπλωμάτη;

Σφόδρα ενοχλημένο είναι το Μαξίμου από το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας και την ερώτηση που έγινε ακολούθως στη Βουλή για τη σχέση που διατηρεί διπλωμάτης που υπηρετεί στο πρωθυπουργικό γραφείο με Τουρκάλα διπλωμάτη.


Χαρακτηριστικές της ενόχλησης που υπάρχει, είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος είπε ότι «ντρέπεται» τόσο για το δημοσίευμα, όσο και για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου και έκανε λόγο για «χυδαίο κιτρινισμό».

Πιο αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλούμενος να σχολιάσει το θέμα, είπε ότι πρόκειται για προσωπικό ζήτημα και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήριο, την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα την εντιμότητα.

Την ερώτηση στον κ. Τζανακόπουλο έθεσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δημοσιογράφος της «Αυγής».

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα την Κυριακή, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο διπλωμάτης που κατέχει υψηλή θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου συζεί με υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, το όνομα της οποίας είναι Φεϊζά, χωρίς να αναφέρεται το επώνυμό της.

Οι δύο είχαν γνωριστεί προ ετών στην Άγκυρα, όταν ο Έλληνας διπλωμάτης υπηρετούσε στην εκεί πρεσβεία και η Τουρκάλα διπλωμάτης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αργότερα ο Έλληνας διπλωμάτης πήρε απόσπαση στο Γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ η σύντροφός του μετατέθηκε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Το θέμα έφερε και στη Βουλή με σχετική ερώτηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.


«Ντρέπομαι τόσο για το δημοσίευμα όσο και για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα την εντιμότητα. Κάποιοι, ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού. Θεωρούμε αυτή τη θέση απολύτως απαράδεκτη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι το θέμα του Έλληνα διπλωμάτη που συμβιώνει με Τουρκάλα της πρεσβείας στην Αθήνα είναι «ένα ζήτημα ιδιαιτέρως ευαίσθητο, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την ελευθερία και προστασία της ιδιωτικής ζωής» προσθέτοντας ότι «η διφυής υπόσταση του συγκεκριμένου θέματος επιβάλλει γενικές αναφορές κι όχι εξειδικευμένο λόγο».

«Μήπως ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που εξ ορισμού χειρίζεται σοβαρότατα διπλωματικά θέματα της χώρας, θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα και την υπηρεσία του από άλλη θέση κι όχι από αυτήν του διπλωματικού σας γραφείου;» σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει: «Μήπως η κοινή λογική αλλά και η διεθνής εμπειρία επιβάλλουν έναν τέτοιον από μέρους σας χειρισμό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: