ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο Στάθης Ψάλτης έγινε καλόγερος [photos]

Αγνώριστος εμφανίζεται στην ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος μεταμορφώθηκε...
για τις ανάγκες του ρόλου του.

Ο ηθοποιός, ο οποίος θύμισε ερμηνευτικά σε όσους παρακολούθησαν το γύρισμά του την εποχή που πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Το ημερολόγιο ενός τρελού», υποδύθηκε έναν ιερωμένο, με τον οποίο συναντήθηκε κάποια στιγμή στη ζωή του ο μεγάλος συγγραφέας.

«Ο Στάθης υποδύεται έναν ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σινά στην έρημο όπου πήγε ο Νίκος Καζαντζάκης για να ακολουθήσει τα βήματα του Ιησού. Εξαντλημένος, όπως ήταν, τον βρήκε ένας καμηλιέρης και τον πήγε στον ηγούμενο. Ηταν εκείνος που βοήθησε τον συγγραφέα να κατανοήσει τη σημασία του Χριστού» είπε στην «Espresso» ο σκηνοθέτης, ενώ αποκάλυψε και τον τόπο των γυρισμάτων: «Έγιναν σε έναν χώρο ιερό, σε πραγματικό κελί. Δεν πρόκειται για στούντιο, προτιμήσαμε να είναι φυσικό το περιβάλλον».





Οπως επισημαίνει ο Γιάννης Σμαραγδής, η μεταμόρφωση του Ψάλτη ήταν τόσο επιτυχημένη, που τον έκανε αγνώριστο ακόμη και στους συνεργάτες του. Οπως αναφέρει ο Γιάννης Σμαραγδής, θα ακολουθήσουν άλλες τρεις εβδομάδες γυρισμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ίδιο εντυπωσιακά με εκείνα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα, Κρήτη και Αίγινα. «Περιμένουμε επίσης τις εγκρίσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ για να ολοκληρώσουμε την ταινία, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2017, που έχει οριστεί ως “έτος Καζαντζάκη”» τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: