ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Γνωρίστε το «Santiago Riganèo», το γήπεδο-στολίδι της Ρίγανης!

Η Αναγέννηση Ρίγανης βρήκε ποδοσφαιρική στέγη με το αμφιθεατρικό γήπεδο και το καταπράσινο γρασίδι να αποτελεί πρότυπο για όλα τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας…


Μετά από 34 χρόνια ζωής, επιτέλους η Αναγέννηση Ρίγανης έφτιαξε το δικό της γήπεδο και από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 ζει το ονειρό της και λίγο έξω από το χωριό φιλοξενεί τους αντιπάλους στην εντυπωσιακή έδρα της.

Το γήπεδο

Βρίσκεται στην θέση Ντουργιές Ρίγανης «κτισμένο» στους πρόποδες του Όρους Αετοφωλιάς (ο αετός είναι σύμβολο της ομάδας) και απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο του χωριού. Διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα και έχει μετατραπεί σε ένα στολίδι για την περιοχή με πολύ κόσμο να απολαμβάνει τις προσπάθειες της ομάδας από τον επαρχιακό δρόμο που παρέχει πανοραμική θέα προς το γήπεδο.

Πρόκειται για ένα γήπεδο που θα βοηθήσει όλους τους συλλόγους να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, με τους ανθρώπους της Ρίγανης να δίνουν το παράδειγμα ώστε να δημιουργηθούν κι άλλα τέτοια γήπεδα σε ολόκληρο το νομό με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο τόπο.

Η κατασκευή

Ο χώρος του γηπέδου αγοράστηκε από την Αναγέννηση Ρίγανης με χρήματα που δώρισε ο Δημήτρης Τασούλας (9.000 ευρώ), αρκετοί χωριανοί παραχώρησαν αφιλοκερδώς χώρους διπλά από το γήπεδο για την καλύτερη διαμόρφωση του γηπέδου.

Για την κατασκευή του συγχρόνου γηπέδου μεγάλη συμβολή είχαν επίσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρίγανης, Μιχάλης Χαραλάμπους, ο Δήμος Αγρινίου με την βοήθεια των μηχανημάτων και εργαζομένων, η νεολαία του χωριού, καθώς και ο αντιδήμαρχος Βλάσης Σφυρής.

Απολαύστε εικόνες από το «Santiago Riganèo» όπως το αποκαλούν χαρακτηριστικά οι ντόπιοι…

Αναγέννηση Ρίγανης

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: