ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις η νέα Σειρά 4 της BMW

Τα νέα μοντέλα θα συνεχίσουν την επιτυχία με έμφαση στο στυλ και την ανανεωμένη ανάρτηση
H BMW Σειρά 4 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής από τότε που...

λανσαρίστηκε (2013 με την Coupe), κάτι που αποδεικνύουν οι σχεδόν 400.000 συνολικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2016.

H Coupe του 2013 στη συνέχεια, πλαισιώθηκε από τις Cabrio και Gran Coupe για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης οικογένειας μοντέλων. Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο Μόναχο (Coupe), στο Regensburg (Cabrio) και στο Dingolfing (Gran Coupe).

Τα νέα μοντέλα της Σειράς 4 αναμένεται να συνεχίσουν την επιτυχία με έμφαση στο στυλ και την ανανεωμένη ανάρτηση.

Σπορ εμφάνιση

Οι ανασχεδιασμένοι προβολείς LED αντικαθιστούν τις μονάδες xenon των απερχόμενων μοντέλων. Επίσης, όλα τα μοντέλα της γκάμας εφοδιάζονται με εμπρός προβολείς LED στο βασικό εξοπλισμό τους. Η χρήση πίσω φώτων LED για πρώτη φορά στη Σειρά 4 συμβάλλει στη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Τροποποιημένοι αεραγωγοί, αποκλειστικά στοιχεία για κάθε έκδοση και η νέα πίσω ποδιά προσθέτουν εντυπωσιακές πινελιές.

Στο εσωτερικό, οι νέες γαλβανιζέ λεπτομέρειες, τα στοιχεία χρωμίου και η γυαλιστερή μαύρη κεντρική κονσόλα ενισχύουν την αίσθηση αποκλειστικής, υψηλής ποιότητας. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι η διπλή ραφή στο ταμπλό, ενώ τρία νέα χρώματα ταπετσαρίας μαζί με τρεις νέες διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού παρέχουν ακόμα περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Δύο νέα εξωτερικά χρώματα Snapper Rocks Blue και Sunset Orange διατίθενται αποκλειστικά για τα μοντέλα της νέας Σειράς 4, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια ζαντών ειδικά για κάθε έκδοση εξοπλισμού Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport.

Ανανεωμένη ανάρτηση

Οι νέες Σειρά 4 Coupe και 4 Gran Coupe έχουν τώρα πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης για πιο σπορ συμπεριφορά χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση. Τόσο οι πλευρικές όσο και οι διαμήκεις επιταχύνσεις έχουν βελτιωθεί, ανεξαρτήτως φορτίου στο όχημα. Αυτό ισχύει εκτός από τη στάνταρ ανάρτηση και για τις αναρτήσεις M Sport και Adaptive. Όλα τα νέα μοντέλα της Σειράς 4 προσφέρουν πιο αξιόπιστη ευστάθεια σε ευθεία πορεία και πιο σαφές σύστημα διεύθυνσης. Ελαστικά υψηλών επιδόσεων διατίθενται ως εργοστασιακός εξοπλισμός για όλα τα μοντέλα πάνω από τις 430d και 430i.

31 εκδόσεις μοντέλων και κινητήρων

Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι 4κύλινδροι diesel που τοποθετούνται στη νέα Σειρά 4 προέρχονται από την τελευταία οικογένεια κινητήρων BMW EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία TwinPower Turbo. Υπάρχουν τρεις βενζινοκινητήρες (420i, 430i και 440i) και τρεις εκδόσεις diesel (420d, 430d & 435d xDrive) που διατίθενται για όλα τα μοντέλα της νέας Σειράς 4.

Η ισχύς των βενζινοκίνητων μοντέλων ξεκινά από 184 ίππους στην 420i και φτάνει τους 326 ίππους στην 440i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,9 – 5,5 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 185 – 127 γρ/χλμ). Στους κινητήρες diesel, το φάσμα ισχύος ξεκινά από 190 ίππους στην 420d έως 313 ίππους στην 435d xDrive (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,9 – 4,0 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 155 – 106 γρ/χλμ).

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe διατίθεται με μία ακόμα έκδοση diesel και συγκεκριμένα την 418d με 150 ίππους (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,5 – 4,1 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 118 – 107 γρ/χλμ).

Συνολικά δώδεκα εκδόσεις μοντέλων διατίθενται με το BMW xDrive, ενώ η 435d xDrive διατίθεται με το σύστημα all-wheel-drive στο βασικό εξοπλισμό της, σε εκδόσεις Coupe, Cabrio και Gran Coupe.

Νέες οθόνες συστήματος πλοήγησης και οργάνων

Το προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης Navigation για τη νέα Σειρά 4 περιλαμβάνει τώρα μία οθόνη με μεγάλα εικονίδια που είναι πιο εύχρηστα. Η διάταξη των εικονιδίων μπορεί να προσαρμόζεται και να προβάλλεται πάντα η πιο ενημερωμένη έκδοση του περιεχομένου του συνδεδεμένου μενού, κάτι που κάνει τα λειτουργία ακόμα πιο διαισθητική για τους χρήστες.

Τα μοντέλα της νέας Σειρά 4 προαιρετικά διατίθενται με Multifunctional Instrument Display, που προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικής απεικόνισης για όλες τις ενδείξεις ανάλογα με τον επιθυμητό πρόγραμμα οδηγικής εμπειρίας.

BMW M 4

Οι BMW M4 Coupe και M4 Cabrio τώρα διατίθενται με προσαρμοζόμενους προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED στο βασικό εξοπλισμό τους. Τα νέας σχεδίασης πίσω φώτα full- LED ανανεώνουν την εμφάνιση και προσδίδουν μία τεχνική πινελιά. Επιπλέον, αρκετά στυλιστικά στοιχεία χαρίζουν στην καμπίνα των πιο σπορ εκδόσεων της Σειράς 4 ακόμα πιο σοφιστικέ αίσθηση. Και τα δύο μοντέλα M4 φέρουν την ανανεωμένη έκδοση του συστήματος Πλοήγησης Professional και άλλα χαρακτηριστικά του ConnectedDrive.

Νίκος Τσάδαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: