ΣΙΝΕ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οταν νομίζεις ότι μπορείς να πας παντού με ένα 4χ4, σε σώζει μόνον...ελικόπτερο !!! - video

Αν είσαι ξερόλας, θεωρείς τον εαυτό σου άτρωτο και αγνοείς τις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας, εύκολα μπορεί να σκοτωθείς.

Το έχουμε δει κάμποσες φορές τον τελευταίο καιρό, με οδηγούς αυτοκινήτων που επιχειρούν να περάσουν φουσκωμένος χειμάρρους…
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ακτοφυλακή της βόρειας California είχε εκδώσει δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς κύματα ύψους 8 μέτρων σάρωναν την είσοδο του Κόλπου Humboldt, κοντά στην πόλη Eureka. Η προεδοποίηση ήταν ρητή: να μην πλησιάσει κανείς την ακτή.

Ο οδηγός του Nissan King Cab όμως δεν μάσαγε από τέτοια (οι πινακίδες Arkansas έδειχναν ότι ήταν ορεσείβιος). Θεώρησε ότι, επειδή το φορτηγάκι του ήταν ψηλωμένο και με μεγάλους τροχούς, μπορούσε να πάει άνετα παντού. Έτσι, ανέβηκε στον βόρειο κυματοθραύστη της εισόδου του Κόλπου (φωτ. κάτω) και προχώρησε αψηφώντας αρχικά την οργή του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το τσιμέντο όμως ήταν πολύ γλιστερό και σπασμένο, με μεγάλα ρήγματα. Και ως αποτέλεσμα, το φορτηγάκι έμεινε στο έλεος των κυμάτων, καθώς δεν μπορούσε να πάει ούτε μπροστά ούτε πίσω. Ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει ένα πιο μεγάλο κύμα και να το παρασύρει μέσα στο αφρισμένο νερό.

Ένας φυσιολάτρης φωτογράφος, ονόματι Tyler Whiteside, βιντεοσκόπησε τον οδηγό που δεν ήξερε πλέον τι να κάνει. Και κάποιου του έφεξε να ειδοποιήσει το 911 (άμεση δράση).
Τα σωστικά συνεργεία εκτίμησαν ότι ήταν πολύ επικίνδυνο να προεσγγίσουν τον άμυαλο οδηγό από ξηράς, οπότε έγινε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο.
Δεν ξέρουμε αν ο διασωθείς είχε επιπτώσεις, ποινικές ή οικονομικές, αλλά σίγουρα θα του έγινε μάθημα να μην αψηφά τη δύναμη της Φύσης…
drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: