ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

“Και τι κάνεις Όλη Μέρα;’: Η συγκλονιστική ανάρτηση μιας νέας μητέρας που γκρέμισε το διαδίκτυο

Η καλλιτέχνης τατουάζ Ryshell Castleberry από την Φλόριντα βαρέθηκε όλη μέρα να ακούει τη φράση «μα τι κάνεις όλη μέρα;» και αποφάσισε να γράψει ένα αφιέρωμα...
σε όλες τις μητέρες που ασχολούνται με τα οικιακά και δεν εργάζονται. Το δημοσίευσε στο Facebook και έγινε viral. 
Το δημοσίευμα έχει πάνω από 640.000 like και έχει μοιραστεί πάνω από 300.000 φορές.

Ωστόσο, δεν συμφώνησαν όλοι με τις απόψεις της. Κάποιες εργαζόμενες μητέρες έκαναν κριτική στην Castleberry, ότι υπάρχουν και αυτές οι μητέρες που κάνουν και δουλειές του σπιτιού και εργάζονται. Η Castleberry υπερασπίστηκε την απόψή της γράφοντας ότι είτε είναι εργαζόμενος μπαμπάς ή μαμά, θα μπορεί να «διαβάσει το μήνυμα και να αντικαταστήσει τα λόγια που ταιριάζουν στη δική τους περίσταση».

Έχοντας βαρεθεί συνεχώς να ακούει τη φράση «μα τι κάνεις όλη μέρα;», η Η καλλιτέχνης τατουάζ Ryshell Castleberry από την Φλόριντα βαρέθηκε όλη μέρα να ακούει τη φράση «μα τι κάνεις όλη μέρα;» η Castleberry έγραψε την παρακάτω δημοσίευση:

Ξεκινάει με μια φανταστική κατάσταση, όπου ο σύζυγος παραπονιέται στον ψυχολόγο του ότι «η γυναίκα του δεν εργάζεται».

Η γυναίκα μου δεν εργάζεται.

Η γυναίκα μου δεν δουλεύει!!!

Συζήτηση ανάμεσα σε έναν σύζυγο (Σ) και έναν ψυχολόγο (Ψ):

Ψ: Τι δουλειά κάνετε κύριε Ρότζερς;

Σ: Εργάζομαι ως λογιστής σε τράπεζα.

Ψ: Η γυναίκα σας;

Σ: Δεν εργάζεται. Ασχολείται με τα οικιακά.

Ψ: Ποιος φτιάχνει πρωινό για την οικογένεια;

Σ: Η γυναίκα μου, επειδή δεν εργάζεται.

Ψ: Τι ώρα ξυπνάει η γυναίκα σας;

Σ: Ξυπνάει νωρίς, επειδή πρέπει να το οργανώσει. Οργανώνει το μεσημεριανό για τα παιδιά, φροντίζει να είναι καλά ντυμένα και περιποιημένα, αν έχουν φάει πρωινό, αν έχουν βουρτσίσει τα δόντια τους και φροντίζει για τα μαθήματά τους. Ξυπνάει μαζί με το μωρό και αλλάζει πάνες και ρούχα. Το θηλάζει και φτιάχνει σνακ για όλους μας.

Ψ: Πως πάνε τα παιδιά σας στο σχολείο;

Σ: Η γυναίκα μου τα πηγαίνει στο σχολείο, επειδή δεν εργάζεται.

Ψ: Μετά από αυτό με τι ασχολείται;

Σ: Συνήθως κάνει εξωτερικές δουλειές, όπως να πληρώσει λογαριασμούς ή να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Μερικές φορές ξεχνάει κάτι και αναγκάζεται να επιστρέψει, έχοντας πάντα το μωρό μαζί. Μόλις επιστρέψει πρέπει να ταΐσει και να θηλάσει το μωρό ξανά, να αλλάξει τη πάνα του και να το βάλει για ύπνο, να καθαρίσει τη κουζίνα, να φροντίσει τη μπουγάδα και να καθαρίσει το σπίτι. Ξέρετε, επειδή δεν εργάζεται.

Ψ: Το βράδυ, όταν επιστρέψετε σπίτι από τη δουλειά με τι ασχολείστε;

Σ: Ξεκουράζομαι φυσικά. Κουράζομαι μετά από εργασία όλη μέρα στη τράπεζα.

Ψ: Τι κάνει η γυναίκα σας το βράδυ;

Σ: Φτιάχνει βραδινό, στρώνει το τραπέζι, πλένει τα πιάτα, τακτοποιεί ξανά το σπίτι, βγάζει βόλτα το σκύλο. Όταν βοηθήσει με το διάβασμα των παιδιών για το σχολείο, τα προετοιμάζει για ύπνο και βάζει νέα πάνα στο μωρό, του δίνει ζεστό γάλα και βεβαιώνεται ότι τα παιδιά πλένουν τα δόντια. Όταν ξαπλώσει, ξυπνάει τακτικά για να θηλάσει ξανά και πιθανόν να αλλάξει ξανά πάνα. Επειδή δεν έχει να σηκωθεί για δουλειά το πρωί.

-Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα για πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάει το πρωί και συνεχίζεται και τις βραδινές ώρες. Αυτό αποκαλείται «δεν εργάζεται»;

Το να είναι μια γυναίκα νοικοκυρά δεν έχει πτυχίο, αλλά παίζει βασικό ρόλο στην οικογενειακή ζωή!

Απολαύστε και εκτιμήστε τη γυναίκα σας, τη γιαγιά, τη θεία, τη κόρη…Επειδή η θυσία τους είναι ανεκτίμητη.
Κάποιος τη ρώτησε…

Είστε μια γυναίκα που εργάζεται ή είστε απλά μια «νοικοκυρά»;

Εκείνη απάντησε:

Εργάζομαι ως η σύζυγος του σπιτιού, 24 ώρες την ημέρα… Είμαι μητέρα, είμαι γυναίκα, είμαι κόρη, είμαι το ξυπνητήρι, είμαι η μαγείρισσα, είμαι η καθαρίστρια, είμαι η μαστόρισσα, είμαι η σερβιτόρα, είμαι η μπέιμπι σίτερ, είμαι η νοσοκόμα, είμαι η εργάτρια,
είμαι η υπεύθυνος ασφαλείας, είμαι η σύμβουλος, δεν κάνω διακοπές, δεν έχω άδεια ασθενείας, δεν έχω ρεπό, εργάζομαι όλη μέρα και όλη νύχτα, έχω βάρδια συνεχώς, δεν παίρνω μισθό και παρόλα αυτά ακούω συχνά τη φράση: «μα τι κάνεις όλη μέρα;»

Αφιερωμένο προς όλες τις γυναίκες που θυσιάζουν τη ζωή τους για το καλό των οικογενειών τους. Η γυναίκα είναι σαν το αλάτι: Η παρουσία της περνάει απαρατήρητη, αλλά η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα.

H ανάρτηση της Castleberry δέχτηκε πάνω από 640.000 like και έλαβε εκατοντάδες θετικά σχόλια.

«Ναι, η γυναίκα του δεν εργάζεται; Τα πάντα γίνονται μόνα τους ως δια μαγείας»









«Τα έκανα αυτά σχεδόν μόνη μου. Ο πρώην σύζυγος μου βρισκόταν εκεί, αλλά δεν έκανε τίποτα επειδή «εργαζόταν»πλήρες ωράριο. Εγώ εργαζόμουν σε ημιαπασχόληση ως πωλήτρια και δεχόμουν κριτική για την ικανότητά μου να είμαι μαμά. Τώρα τα κάνω μόνη μου και δε με πειράζει αυτό. Επειδή διδάσκω την όμορφη κόρη μου ότι δεν πειράζει να τα κάνεις μόνος σου.»







Ωστόσο, υπήρχαν και μητέρες που σχολίασαν ότι εργάζονται και εξακολουθούν να κάνουν όλα όσα παρέθεσε.

«Ισχύει πραγματικά..αλλά εργάζομαι πλήρες ωράριο και κάνω όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω..αλλά αυτή είναι η ευθύνη του να είσαι μητέρα/γονιός.»





«Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα των εργαζόμενων γυναικών. Έχουν απλά 8 ώρες λιγότερο για να τα κάνουν όλα αυτά»

Αλλά ας μη ξεχνάμε και τους μπαμπάδες που μένουν σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά!

«Υπάρχουν μπαμπάδες που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Η γυναίκα μου εργάζεται και αγαπάει την καριέρα της..έτσι η φροντίδα δύο αγοριών 23 μηνών και 14 εβδομάδων είναι πλήρης απασχόληση! Όποιος δεν το χει κάνει δε μπορεί να το καταλάβει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: