ΣΙΝΕ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ - ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ

«Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων για το άγριο χαράτσωμα που υφίστανται κάθε φορά που διασχίζουν τμήματα του...
εθνικού οδικού δικτύου και τα διόδια που πρέπει να χρυσοπληρώσουν.
 Ολα αυτά, βέβαια, δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παλιότερα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα που παραδίνουν τον έναν μετά τον άλλον και τους οδικούς άξονες σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους. Είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής με βάση την οποία τα δημόσια έργα και οι άλλες δημόσιες υποδομές ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. Ετσι, ενώ ο λαός χρηματοδοτεί τα έργα από την άγρια φορολογία που υφίσταται και τα κατασκευάζει με το δικό του ιδρώτα, αναγκάζεται να τα χρυσοπληρώνει ξανά και ξανά και για τη χρήση τους.

Oι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική ικανοποίησης των μεγάλων μονοπωλιακών  ομίλων όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Ανάμεσα στα άλλα συνεχίζει να εφαρμόζει τις περιβόητες Συμβάσεις Παραχώρησης που έγιναν για να αυξήσουν τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων οι οποίοι λυμαίνονται τα λαϊκά εισοδήματα με τις ευλογίες της Ε.Ε.,  και όχι μόνο διατηρεί αλλά και επεκτείνει τα διόδια. Ταυτόχρονα προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, όπως κάνει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της σε σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική της.
Για τα διόδια, πιο συγκεκριμένα, είχε ξεκινήσει με το δεν πληρώνω και θα καταργήσω τις συμβάσεις παραχώρησης, φτάνοντας αμέσως στην κυβερνητική διαχείριση που υλοποιεί τις συμβάσεις παραχώρησης, μιλώντας για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με το χιλιόμετρο.
Από το 2008 η αύξηση των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%.
Με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νεων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό ανάμεσα σε αυτά στο Βενέτικο στα Γρεβενά και στον Αλιάκμονα, που θα χαρατσώνει ξανά και ξανά τις λαϊκές οικογένειες.
Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, δε λένε κουβέντα για κατάργηση όλων των διοδίων, αφού αποδέχονται την αρχή ότι για να έχουμε δρόμους πρέπει να υπάρχουν διόδια. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης χτες είναι φυσιολογικό ένα διόδιο σε κάθε περιφέρεια.
Γι' αυτό δεν κάνουν κουβέντα! Δηλαδή ότι το βασικό ζήτημα είναι η άμεση κατάργηση των διοδίων, καθώς και η παραχώρηση - χρήση του οδικού δικτύου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η ΤΕ Γρεβενών ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει για:
§  Την κατάργηση όλων των διοδίων.
§  Την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που τα επιβάλλουν.
§  Ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που θα χρησιμοποιούνται δωρεάν για κάθε μετακίνηση.
§  Τα έργα και τις υποδομές πρέπει να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.


§  Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: