ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η πρώτη «έξυπνη» χτένα που… ακούει ακόμα και τις τρίχες που σπάνε

Αναμένεται να βγει στην αγορά από την L'Oreal εντός του 2017 ενώ είναι εν μέρει αδιάβροχη και φορτίζεται με μπαταρίες

Η εταιρεία L’Oreal παρουσίασε, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES), μια «έξυπνη» χτένα γεμάτη αισθητήρες, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν…επιστημονικό χτένισμα.

Η χτένα Hair Coach, που κατά βάση προορίζεται για γυναίκες και αναμένεται να διατίθεται σε τιμή έως 200 δολαρίων, περιέχει μικρόφωνο, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο, ανάμεσα σε άλλους ηλεκτρονικούς αισθητήρες. Δονείται επίσης για να προειδοποιήσει κάποιον ότι χτενίζεται πολύ δυνατά.

Το ενσωματωμένο μικρόφωνο ακούει τις τρίχες όταν σπάνε, ενώ από κοινού οι αισθητήρες δημιουργούν ένα «προφίλ» του τρόπου που χτενίζεται κανείς. Στη συνέχεια, η χτένα στέλνει σε μια εφαρμογή κινητού -μέσω wi-fi ή Bluetooth- τα στοιχεία που έχει συλλέξει για τις τρίχες και το στίλ χτενίσματος.

Το λογισμικό της εφαρμογής χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να «βαθμολογήσει» την ποιότητα των τριχών και να προτείνει αλλαγές στον τρόπο χτενίσματος ή στα χρησιμοποιούμενα καλλυντικά προϊόντα.

«Θα εκπλαγείτε από το πόσες πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για τις τρίχες τους που σπάνε με το χτένισμα. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου όχι πολύ έντονα, έτσι ώστε να μη σπάνε οι τρίχες», δήλωσε στο BBC ο Γκουίβ Μπαλούχ, αντιπρόεδρος έρευνας και καινοτομίας της L’Oreal.

Η νέα «έξυπνη» χτένα φορτίζεται από μπαταρίες, είναι εν μέρει αδιάβροχη και αναμένεται να βγει στην αγορά εντός του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: