ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Αγωγή διαιτητή κατά των μελών της πρώην Ε.Ε. της ΕΠΟ και της ΚΕΔ!

Πλέον τα μέλη της προηγούμενης Ε.Ε. της ΕΠΟ και τα διορισμένα από αυτήν μέλη της ΚΕΔ θα κληθούν να υπερασπιστούν εαυτούς ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων.


Αγωγή κατά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (Διοικητικό Συμβούλιο) της ΕΠΟ το 2015 καθώς και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, κατέθεσε ο πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου Σάλας, Παναγιώτης Σταθόπουλος.

Ο Σταθόπουλος προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, έχοντας ήδη προσφύγει και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, επειδή, όπως υποστηρίζει, παράνομα, τόσο τη ΚΕΔ όσο και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν τον πρότειναν στην FIFA για διεθνή διαιτητή, βάζοντας στη θέση του άλλον διαιτητή, ο οποίος στερούνταν τυπικών προσόντων.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Σταθόπουλου ως εκπρόθεσμη, όμως στο σκεπτικό, που έφερε στη δημοσιότητα το Soccerplus, αναφέρει Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν εξέτασε «ως όφειλε» την ένσταση που υπέβαλε (σ.σ. στην Ε.Ε.) ο διαιτητής, κάτι που είναι οιονεί «παράβαση καθήκοντος».

Η δε η ένσταση που υπέβαλλε η πλευρά της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Ε.Ε. δεν μπορεί να κριθεί, απορρίφθηκε.


Πλέον τα μέλη της προηγούμενης Ε.Ε. της ΕΠΟ και τα διορισμένα από αυτήν μέλη της ΚΕΔ θα κληθούν να υπερασπιστούν εαυτούς ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων.

Μάλιστα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σταθόπουλου με αίτηση προς τον πρόεδρο της ΠΔΕ, Ι. Δρόσο ζητεί να εγκρίνει τη χορήγηση των πρακτικών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ της 14.10.2015, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι εκ των εναγόμενων πράγματι συμμετείχαν και ψήφισαν εις βάρος του και ποιοι όχι ώστε να παραιτηθεί γι’ αυτούς που δεν ψήφισαν από το δικόγραφο.

Επίσης ζητεί να πληροφορηθεί αν οι επιδόσεις της αγωγής κατά των πρώην μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΕΔ πρέπει να γίνουν στα γραφεία της ομοδίκου ΕΠΟ ή στις προσωπικές διευθύνσεις τους.

soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: