ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, πολλά σχολεία στην επικράτεια εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.
Σημειώνεται ότι...

επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Κλειστά τα σχολεία στα Γρεβενά (δείτε αναλυτικά εδώ)

Θεσσαλονίκη
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης. Για τρίτη συνεχή ημέρα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις που έλαβαν οι Δήμοι.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Τετάρτη, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπως επίσης οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο, καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει αύριο η πρωινή βάρδια, από τις 08.00 έως τις 17.00.

Επίσης, επεκτείνονται τα έκτακτα μέτρα με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, και κυρίως των αστέγων, με λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων (4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Γρ. Λαμπράκη 42 και 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Αλεξανδρείας 27, όπως επίσης το Υπνωτήριο Αστέγων και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.

Στον Δήμο Παύλου Μελά κλειστά θα είναι εκτός από τα σχολεία, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν -λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού- ο βρεφονηπιακός σταθμός "Παραμυθόκοσμος" στην Ευκαρπία και οι παιδικοί σταθμοί "Λιλιπούτειοι" και "Ηλιαχτίδα" στην Πολίχνη.

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν στο Δήμο Χαλκηδόνος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Θερμαϊκού λαμβάνοντας υπόψη τη χιονόπτωση και τον συνεχιζόμενο παγετό αποφάσισε να μην λειτουργήσουν και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία επίσης στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα και στο Δήμο Θέρμης, όπως επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Κορδελιού - Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα.


Τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στους δήμους:
Καλαμαριάς
Πυλαίας – Χορτιάτη
Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Κορδελιού – Ευόσμου
Ωραιοκάστρου
Λαγκαδά
Δέλτα

Θεσσαλία
Λάρισα - Κλειστά και την Πέμπτη

Ιόνιο
Παξοί

Εύβοια
Χαλκίδα


Στερεά Ελλάδα
Λιβαδειά


Φθιώτιδα
Δομοκός


Κλειστά σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Εδεσσα, στη Βέροια και την Κατερίνη δεν θα χτυπήσει ούτε αύριο, Τετάρτη, το σχολικό κουδούνι για τους μαθητές λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η χιονόπτωση.

Στο Δήμο Κιλκίς τα σχολεία μπορεί να παραμείνουν κλειστά, όμως θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Στη Χαλκιδική
, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στο σύνολο των κοινοτήτων.

ΗράκλειοΚλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών, τα εξής σχολεία του δήμου Ηρακλείου: Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.
Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Εξ άλλου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού οι γονείς που ενδιαφέρονται για τους παιδικούς σταθμούς στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία τους.

Ακόμη ανοιχτό θα παραμείνει απόψε, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, και το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, το Κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού θα χρειαστούν φιλοξενία.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Μαλεβιζίου, το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού μετά από την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, µε απόφαση του δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραµείνουν αύριο Tετάρτη 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΠΑΛ στις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου και Θραψανού.

Την ίδια ώρα τη διακοπή των μαθημάτων στις 11 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Tετάρτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι οποίες επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη, ανακοίνωσε ο Δήμος Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:

Στη Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου.
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών.
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας.
Τέλος κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Κομοτηνή
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τελικά τα σχολεία και στον δήμο Κομοτηνής μετά από απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά. Πρόκειται για απόφαση που έχει να κάνει με το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην θέρμανση των σχολικών μονάδων εξαιτίας της μακράς περιόδου που παρέμεναν κλειστές κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Βόλος
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία στην περιοχή του Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης.

Σε ανακοίνωσή, του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του δήμου Βόλου».

Bόρειο Αιγαίο
Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι αύριο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και για την προστασία των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στο νησί της Ικαρίας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στο νησί της Σάμου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

skai.gr


Κακοκαιρία: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αθηναίων, μετά την εξασθένιση των καιρικών φαινομένων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, τρία συγκροτήματα δεν θα λειτουργήσουν, λόγω ειδικών προβλημάτων.

Πρόκεται για:
- Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Σίνα 70. Το υδραυλικό και ηλεκτρικό σύστημα υπέστησαν σοβαρή ζημιά, λόγω του παγετού, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός λειτουργίας η κεντρική θέρμανση.
- Το 120ο και 38ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην οδό Κοκκερέλ 14 στην Άνω Κυψέλη, λόγω ολισθηρότητας του κατηφορικού δρόμου, των προαυλίων και των κλιμακοστασίων.
- Το 24ο Γυμνάσιο και το 24ο Λύκειο Αθηνών, στην οδό Σούκα 3 στο Πολύγωνο, για τους ίδιους λόγους επικινδυνότητας για μαθητές και καθηγητές.
Στις υπόλοιπες περιοχές, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στους δήμους:
Φθιώτιδα: Σε όλο το νομό τα σχολεία κλειστά την Τετάρτη. Έτσι λοιπόν αύριο Τετάρτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στους Δήμους: Λαμιέων, Δομοκού, Λοκρών, Καμένων Βούρλων, Στυλίδας, Σπερχειάδας - Μακρακώμης και Αμφίκλειας - Ελάτειας. Σε ότι αφορά τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαμιέων θα παραμείνουν και αυτοί κλειστοί, ενώ οι ιδιωτικοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Κλειστά θα παραμείνουν στις 11/1/2017 στον Δήμο Μαραθώνος, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και το Λύκειο Νέας Μάκρης. Στο Δήμο Ωρωπού, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά.

Θεσπρωτία: Κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Καβάλα: Σύμφωνα με αποφάσεις των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές για αύριο Τετάρτη 11-1-2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πέλλα: Για αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες των Δήμων Εδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλλας θα παραμείνουν κλειστές, με αποφάσεις των αντίστοιχων Δήμων.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και για την προστασία των μαθητών, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στο νησί της Ικαρίας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στο νησί της Σάμου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

Δράμα: Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 11/1/2017 τα σχολεία των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με αποφάσεις των αντίστοιχων δημάρχων

Ναύπλιο: Ύστερα από σύσκεψη, όλων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί , ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος , εκτιμώντας την κατάσταση, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

Εύβοια: Όλα τα σχολεία του νομού κλειστά την Τετάρτη

Νομός Ημαθίας: Όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά την Τετάρτη 11/1/2016

Νομός Πιερίας: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 11-1-2017 τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και των τριών Δήμων της Πιερίας, με απόφαση των Δημάρχων λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Πάτρα: Από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις-παγετός) και επικινδυνότητας, αναστέλλεται η λειτουργία στα παρακάτω σχολεία:

-Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου
-Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου
-Νηπιαγωγείο Σελλών
-Δημοτικό Σχολείο Σελλών
-65ο Νηπιαγωγείο  (περιοχή Βούντενης)
-59ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Βούντενης)
-Δημοτικό Καλλιθέας
-Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
-Δημοτικό Αγ. Βασιλείου
-Νηπιαγωγείο Αγ. Βασιλείου
-Δημοτικό Δρεπάνου
-Νηπιαγωγείο Δρεπάνου
-Δημοτικό Αραχωβιτίκων
-Νηπιαγωγείο Αραχωβιτίκων
-Δημοτικό Ψαθοπύργου
Νηπιαγωγείο Ψαθοπύργου.

Επίσης αύριο Τετάρτη  11 Ιανουαρίου 2017, στα παρακάτω σχολεία,  λόγω δημιουργίας παγετού τις πρώτες πρωινές  ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ.

-1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-1ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-2ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-3ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-4ο Νηπιαγωγείο Παραλίας.

Χαλανδρίτσα Δήμου Ερυμάνθειας Αχαίας: Αύριο Τετάρτη θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου

Κρήτη: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11/1, τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου: Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.

Τα σχολεία στα Ανώγεια,  θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.Το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11/1, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τη διακοπή των μαθημάτων στις 11/1, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στην Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 11/1 και τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Λέσβος: Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο.

Λήμνος: Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο.

Σάμος-Ικαρία: Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών Ικαρίας, καθώς και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου Σάμου.

Δήμος Καρπενησίου: Αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κομοτηνή: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τελικά τα σχολεία και στον δήμο Κομοτηνής μετά από απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά.

Παξοί: Τα σχολεία στους Παξούς θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη, μετά από απόφαση του δημάρχου, λόγω ολισθηρότητας στους δρόμους.

Kορινθία: Αύριο Τετάρτη 11/1/2017, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημάρχων   θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ στις πιο κάτω περιοχές: ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ, ΝΕΜΕΑΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      και    ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Θήβα: Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

Θεσσαλονίκη: Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή οι δήμοι της Θεσσαλονίκης αποφασίζουν να κρατήσουν και την Τετάρτη κλειστά τα σχολεία.

Προς το παρόν πήραν απόφαση οι παρακάτω δήμοι αλλά εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις και από τους υπόλοιπους.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Και αύριο Τετάρτη 11/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω συνέχισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου και παγετός). Όπως και τη Δευτέρα 09/01 αλλά και σήμερα Τρίτη 10/01, οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και επειδή τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών παραμένουν, και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κλειστοί παραμένουν ο 1ος, 5ος & 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Εν αναμονή της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη «κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία του δήμου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία(κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο). «Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Καλαμαριά: «Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες» ανακοινώθηκε από το δήμο. Επίσης ο δήμος επισημαίνει ότι «οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν  και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν ή ακόμη και αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού.»

Ωραιόκαστρο: Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αύριο, Τετάρτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Λαγκαδά: «Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά, αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών μας, να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία  όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης» όπως ανακοινώθηκε.

Δήμος Δέλτα: Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Δέλτα.

Μαγνησία: Κλειστά και αύριο τα σχολεία σε όλη τη Μαγνησία. Με απόφαση του Δήμου Βόλου και αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά.Επίσης αύριο, θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου Βόλου

Ζάκυνθος: Κλειστά  όλα τα σχολεία την Τετάρτη 11/01   με απόφαση του Δημάρχου

Δήμος Εορδαίας: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 11-1-2017 όλα τα σχολεία

Καστοριά: Ο δήμος Καστοριάς αποφάσισε και για αύριο Τετάρτη 11/1 να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Βόλβη: Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμείνουν για Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα. Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και αύριο Τετάρτη με απόφαση του προέδρου της σχολής.

Έβρος: Κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη, ανοιχτά μόνο σε Αλεξανδρούπολη και Τραϊανούπολη Κλειστά θα είναι και αύριο (Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης αλλά και στη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Θα λειτουργήσουν κανονικά μόνο στις δημοτικές ενότητες Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.

Καβάλα: Με απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

Σέρρες: Τη συνέχιση της διακοπής των μαθημάτων, και τη Τετάρτη 11/01/2017, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Δήμου Σερρών, λόγω επικινδύνων καιρικών φαινομένων, αποφάσισε με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σερρών. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να πάρουν και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού τις ερχόμενες ώρες.

Χαλκιδική: Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Από το ΝΠΔΔ "Αριστοτέλης" αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

Νεστόριο Καστοριάς: Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Νεστορίου (Παιδικός σταθμός, Νηπιαγωγεία , σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, εξαιτίας του γεγονότος ότι επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες στον Δήμο Νεστορίου, από τον ολικό παγετό.

Εβρος - Δήμος Ορεστιάδας:
Ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Ορεστιάδας, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Η ανακοίνωση από το δήμο Ορεστιάδας εκδόθηκε πριν από λίγο. Αναμένονται και οι ανακοινώσεις των άλλων δήμων καθώς θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία πουθενά στον Έβρο και αύριο Τετάρτη.

Διδυμότειχο – Σουφλί: Μετά απο απόφαση των αρμοδίων θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο 11/1/2017, στους Δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου αφού νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει απο χθές το βράδυ όλο το νομό.

Αργος Ορεστικό: Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού αποφάσισε οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, να μην λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 11/01/2017, λόγω των παρατεταμένων συνθηκών παγετού, της χιονόπτωσης και γενικότερα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

Φαρκαδόνα: Ο Δήμος Φαρκαδόνας, με απόφαση Δημάρχου, ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας καθώς επίσης και οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω των συνθηκών ολικού παγετού που επικρατούν και του νέου κύματος χιονοπτώσεων που πλήττει την περιοχή μας από χθες βράδυ.

Ηγουμενίτσα: Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, με απόφαση του δημάρχου Ηγουμενίτσας, διακόπτεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ στις δημοτικές ενότητες Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας, και για αύριο, Τετάρτη.

Χαλκιδική - Κασσάνδρα: Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας, εκτιμώντας την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, καθώς και τον υφιστάμενο παγετό, έλαβε απόφαση περί μη λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κασσάνδρας αύριο Τετάρτη 11-01-2017. Περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης θα γίνει αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Φλώρινα: Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κοζάνη: Mε απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης , θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 π.μ.
Αιγιαλεία: Κλειστά τα σχολεία στην Αιγιαλεία και την Τετάρτη 11/1/2016 μετά από απόφαση του Δημάρχου

Δήμος Βοΐου: Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Βοΐου δεν θα λειτουργήσουν λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Δήμος Σικυώνων: Όλα τα σχολεία του Δήμου Σικυωνιών θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη 11/01/2017

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Kλειστά τα σχολεία, αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Ξάνθη: Όλες οι σχολικές μονάδες του Νομού θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Τετάρτη 11/1/2017

Δράμα: Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 11/1/2017 τα σχολεία των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με αποφάσεις των αντίστοιχων δημάρχων.

Πρέσπες: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη

Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: Και για την Τετάρτη 11/1 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεια

Δήμος Νέας Προποντίδας: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Δήμος  Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Καρδίτσα: Δήμος Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά: Απόφαση να κλείσουν και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: