ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Γρεβενά: Τρεις κυνηγοί θησαυρών συνελήφθησαν από την αστυνομία

Ενδείξεις για την δράση οργανωμένου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας έχουν οι αστυνομικοί μετά τις τρεις συλλήψεις που έκαναν σε περιοχές των Γρεβενών.


Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι συλληφθέντες είναι «κυνηγοί» θησαυρών που ενδεχομένως έκαναν λαθρανασκαφές σε άγνωστα σημεία.

Μετά από πληροφορίες που αξιοποίησαν οι άνδρες της Ασφάλειας, έκαναν αιφνιδιαστικές εφόδους μαζί με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. σε σπίτια και αποθήκες διαφορετικές περιοχές των Γρεβενών, όπου συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας 34, 54 και 63 χρόνων και κατέσχεσαν δυο νομίσματα τα οποία διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και η προέλευσή τους ερευνάται.

Οι δράστες είχαν ακόμη στην κατοχή τους ένα πιστόλι, 156 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών τους άσκησε διώξεις για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων, κατά περίπτωση.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, για να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο της δράσης τους και να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: