ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη Ν. Παππά στη Δυτική Μακεδονία

Την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 19 – 20 Ιανουαρίου κλείδωσε η επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Νίκος Παππάς την πρώτη ημέρα της επίσκεψης θα επισκεφτεί απομακρυσμένα χωριά της ακριτικής περιφέρειας, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα Rural Broadband του υπουργείου, το οποίο παρέχει γρήγορο Internet και τις συνεπακόλουθες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ τη δεύτερη ημέρα η παρουσία του κυβερνητικού στελέχους και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού θα είναι αμιγώς πολιτική, με ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου, ο Ν. Παππάς θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε έναν από τους χώρους Κοβεντάρειο ή Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο την αξιοποίηση του προαναφερόμενου προγράμματος και της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων (ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων).

Τα χωριά που θα επισκεφτεί ο Νίκος Παππάς για την παρουσίαση του προγράμματος Rural Broadband είναι: 
ο Πεντάλοφος Κοζάνης, η Κρανέα Γρεβενών και ο Αετός Φλώρινας. 

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 3.700 οικισμούς και 525.000 κατοίκους σε όλη τη χώρα. Στη Δυτική Μακεδονία υλοποιείται σε 26 οικισμούς των νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, εκ των οποίων: 
11 στην Κοζάνη (Πεντάλοφος, Βυθός, Κορυφή, Ομαλή, Ανθοχώρι, Βροντή, Κρυόβρυση, Σισάνι, Καλονέρι, Δρυόβουνο και Αλιάκμων). 


5 στα Γρεβενά (Κρανέα, Κοσμάτι, Ζιάκας, Μαυρονόρος, και Καληράχη). 

10 στο νομό Φλώρινας (Ασπρόγεια, Ανάργυροι, Λιμνοχώρι, Βαλτόνερα, Πεδινό, Άνω Καλλινίκη, Μεσόκαμπος, Μαρίνα, Πολυπλάτανος και Αγία Παρασκευή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: