ΣΙΝΕ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πρόκληση της Άγκυρας στα Ίμια με πυραυλάκατο και τον αρχηγό του Πολεμικού της Ναυτικού! φωτο

Σε μία απίστευτη πρόκληση προχώρησε η Τουρκία στα Ίμια, «εορτάζοντας» με τον δικό της τρόπο τα 21 χρόνια από το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις...
δύο χώρες (στις 31/1/1996).

Τουρκική πυραυλάκατος έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τις βραχονησίδες, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντο τα οποία συνόδευε, πλησίασαν τα δύο νησιά και παρέμειναν για λίγα λεπτά ανάμεσα σε αυτά.


Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Άγκυρας στην πυραυλάκατο επέβαινε ο ίδιος ο αρχηγός του! 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πάνω από τα νησιά πέταξε και ελικόπτερο, ενώ γίνεται λόγος για "ελέγχους" που έγιναν στην περιοχή. 

Στην περιοχή έσπευσε η Κανονιοφόρος «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, η οποία δεν χρειάσθηκε να παρέμβει καθώς αποχώρησαν από την περιοχή προς τα τουρκικά παράλια τα τουρκικά σκάφη με τους Τούρκους κομάντο, όπως και πυραυλάκατος. Το΄περιστατικό με την πυραυλάκατο και τα σκάφη επιβεβαιώνεται από το Ύπουργείο Εθνικής Άμυνας, όχι όμως και η υπερπτήση του ελικοπτέρου.

Όπως εκτιμάται, με την σημερινή της ενέργεια η Άγκυρα συν τοις άλλοις κλιμακώνει τις αντιδράσεις της στην μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν την επιτρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: