ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα την Τρίτη λόγω χιονιού - ΟΛΑ ΤΑ σχολεία με ελάχιστες εξαιρέσεις (λίστα)

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη όλα τα σχολεία της Αττικής, ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα μεσανυχτα, κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους.

Όπως αναφέρει, “λόγω της έντονης χιονόπτωσης η οποία αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρο τον νομό, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, όπως και οι ιδιωτικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για να διευκολυνθούν οι γονείς, κυρίως μικρών παιδιών”.
Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη ενημέρωσή τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, “οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους οικείους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τα προβλήματα ή μη που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση”.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοινωση, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και το υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το κεντρικό οδικό δίκτυο. Έχουν δώσει άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψηλής σημασίας, όπως τα νοσοκομεία, τα στρατόπεδα κ.α.
Τέλος, διατήρησαν ανοικτούς και τους σταθμούς του Μετρό, ενώ παραμένουν ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://goo.gl/zNV3UH
Στην προηγούμενη ανακοίνωσή της η Π. Αττικής έδινε τη λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά: 
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχει η Περιφέρεια Αττικής από τους Δήμους της Αττικής, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Δήμων στις εξής Περιφερειακές Ενότητες:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής:
Θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ραφήνα – Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:
Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Ελευσίνας καθώς και στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα:
Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης –Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα:
Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου. Στο Δήμο Καλλιθέας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού τομέα:
Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Ιλίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστέρι.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά:
Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας – Ρέντη.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε 8 δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή στους δήμους Αθηνών, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Γαλατσίου, Ηλιουπόλεως, Δάφνης – Υμηττού, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψίστης σημασίας, όπως τα νοσοκομεία. Παράλληλα ανοικτοί παραμένουν και οι σταθμοί του Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: