ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Ποιες περιοχές σαρώνουν τα φαινόμενα Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/764899/kairos-h-emy-proeidopoiei-poies-perioxes-saronoyn-ta-fainomena#ixzz4WjplXMFo

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΓΙΑ «ΡΩΣΙΚΟ ΧΙΟΝΙΑ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ
Καιρός
Νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπάει» τη χώρα με βροχές και καταιγίδες ήδη από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ενώ στα λευκά «ντύθηκαν» και πάλι πολλές περιοχές της Ελλάδας - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες
Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο που για σήμερα προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με χιόνια, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τσουχτερό κρύο.
Μάλιστα ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στο facebook έκανε λόγο για «ρωσικό χιονιά» που θα χτυπήσει τη χώρα από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, και δεν απέκλεισε να πέσουν χιόνια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
trikala
(Πηγή φωτογραφίας: trikalaola.gr) 
Ήδη, από το πρωί της Τρίτης σημειώνονται βροχές στα Επτάνησα, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Χιόνια πέφτουν στις ορεινές και ηπειρωτικές περιοχές της Στέρεας Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας και σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει και στη Θεσσαλονίκη.
Μέχρι το βράδυ της Τρίτης το κύμα κακοκαιρίας θα έχει «χτυπήσει» την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Α. Στα νησιά του Ιονίου το πρωί
Β. Στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια και πιθανώς και στην Αττική και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι)
Γ. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα
Την Τετάρτη (25/01/17) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα το πρωί
Πυκνό χιόνι θα πέσει:
Στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Την Τετάρτη (25/011/17) στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Δείτε ΕΔΩ πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη
getObservationMap2
getObservationMap1

Βόμβα» Καλλιάνου: Ρωσικός χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα – Χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Ρωσικός χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα από την Πέμπτη» έγραψε χθες, Δευτέρα (23/01/2017) συγκεκριμένα ο γνωστός μετεωρολόγος στη σελίδα του στο Facebook. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
«Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Χιόνια και μέσα στην Αθήνα

«Προφανώς και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις την Παρασκευή στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ακόμα και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, προφανώς και αρχικά θα επηρεαστεί η Μακεδονία και εν συνεχεία η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Πελοπόννησος, μέχρι και αργότερα τα νησιά του Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα. Όμως για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο, θα μπορώ να σας πω από τις επόμενες ώρες ώστε να έχω στη διάθεσή μου και τα επόμενα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων» ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Τάσος Αρνιακός: Νέα επιδείνωση από Πέμπτη

Για νέο χιονιά που θα χτυπήσει από την Πέμπτη προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ 1 διευκρίνισε πως το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σύντομο και δεν θα έχει καμία σχέση με την «Αριάδνη». Ωστόσο, τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι το τσουχτερό κρύο, ο παγετός, τα χιόνια και οι δυνατοί άνεμοι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο από τo βράδυ της Πέμπτης έως και το βράδυ της Παρασκευής θα χιονίσει στις ανατολικές περιοχές της χώρας, δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και αργότερα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θρίλερ: Αγνοείται ναυτικός ανοιχτά του Ταινάρου

Θρίλερ: Αγνοείται ναυτικός ανοιχτά του Ταινάρου

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει Πέμπτη και Παρασκευή

Σε κλοιό κακοκαιρίας ήδη η Ελλάδα με χιονοπτώσεις να σημειώνονται στην κεντρική και βόρεια χώρα, εν αναμονή και της ψυχρής εισβολής από το μεσημέρι της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή, που θα αφήσει χιόνια και σε πεδινές περιοχές, ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Δείτε τους τελευταίους προγνωστικούς χάρτες με την εξέλιξη των χιονοπτώσεων και τις περιοχές που αυτές θα σημειώνονται μέσα στη διάρκεια αυτής της σύντομης, όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, χιονοκαιρίας, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωσης ως προς τα φαινόμενα σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.

Ο καιρός την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με γρήγορη εξασθένηση θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου αρχικά θα είναι κατά τόπους πυκνές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου είναι πιθανό να σημειωθεί παροδική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου στα θαλάσσια-παραθαλασσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά .
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: