ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σκάνδαλο: Πώς ήταν 8 χρόνια σε διάσταση χωρίς να το ξέρει ο… Μητσοτάκης, βρε Μαρέβα;

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Μαρέβα Μητσοτάκη και το Documento.

Διαβάστε το δημοσίευμα-απάντηση του Documento στη Μαρέβα Μητσοτάκη:


Η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, αφού επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις για την κατοχή του σπιτιού του Βολταίρου και αφού επιλέγει να περάσει πρώτα από τον δρόμο της συναισθηματικής φόρτισης καταλήγει στο συμπέρασμα το οποίο είναι και το σημαντικό: Ο σύζυγός της (ή μήπως όχι; Ή μήπως σε διάσταση; Ή μήπως σε βεβαιωμένη διάσταση; Ή μήπως σε διαζύγιο;) λέει ψέματα.

Έτσι σύμφωνα με τη Μαρέβα Μητσοτάκη είναι δικαιολογημένη η μη υποβολή «πόθεν έσχες» επειδή η διάστασή τους έληξε το 2014. Σύμφωνα όμως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (σε δηλώσεις του στις 15/10/2015) η διάστασή τους ήταν για πέντε χρόνια, άρα από το 2011 έπρεπε να έχει υποβάλλει το «πόθεν έσχες».

Η κ. Μητσοτάκη επικαλείται την ερμηνεία του νόμου σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση βεβαιωμένης διάστασης» δεν είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει «πόθεν έσχες». Είναι ενδιαφέρον ότι η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη επικαλείται την «βεβαιωμένη διάσταση» με τον σύζυγό της ενώ δεν μπορούν καν να βεβαιώσουν μεταξύ τους, αλλά και οι δυο μαζί στους πολίτες πότε ήταν σε διάσταση και πότε επανενώθηκαν.

Τι είδους βεβαιωμένη διάσταση είναι όταν δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε τον χρόνο που αυτή τέλειωσε; Φαίνεται πως η Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν οκτώ χρόνια σε διάσταση, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το ήξερε και διατυμπάνιζε δημοσίως με δηλώσεις του ότι ήταν πέντε!

Επίσης είναι εντυπωσιακό πως η κ. Μητσοτάκη επικαλείται νόμο του 2015 για να δικαιολογήσει το ότι δεν υπέβαλε δήλωση «πόθεν έσχες» τα χρόνια πριν το 2015! Δηλαδή με ετεροχρονισμούς και με Mitsotakis statistics επιχειρούν να κάνουν και τη νομιμότητα και τη λογική λάστιχο.

Σε κάθε περίπτωση το Documento επιμένει πως η εγκαινίαση της τακτικής όπου «διαστάσεις» οδηγούν σε μη δήλωση «πόθεν έσχες», οδηγούν σε ακύρωση του νόμου και της ουσίας του ελέγχου για το «πόθεν έσχες».

Η κ. Μητσοτάκη ενώ παραδέχεται πως στο ΦΕΚ υπάρχει χρήση δύο διαφορετικών ΑΦΜ από τη μεριά της αποκαλεί αυτό δικαιολογημένο λάθος, αλλά περιέργως εμάς συκοφάντες. Έκανε αυτή λάθος ή είμαστε εμείς συκοφάντες; Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» της συζύγου του ακόμη και αν αυτό από την πλευρά του θεωρείται εκ του περισσού.

Η κ. Μητσοτάκη ως δημόσιο πρόσωπο, οφείλει να απαντήσει:
1. Αν απέκτησε άλλα περιουσιακά στοιχεία εκτός από το σπίτι του Βολταίρου και πώς.

2. Πώς πληρώθηκε αυτό το σπίτι και μέσω ποιών συναλλαγών, αφού πέρα από το δάνειο που επικαλείται (900 χιλιάδες ευρώ) έδωσε ακόμη 750 χιλιάδες ευρώ για να καλύψει το υπόλοιπο ποσό εκτός δανείου.

3. Είχε ή όχι επαγγελματική – εταιρική σχέση με τον Σταύρο Παπασταύρου της Λίστας Λαγκάρντ και των PANAMA Papers;

4. Υπάρχουν άλλα ακίνητα που αποκτήθηκαν μέσω αγορών ή δωρεών κατά την περίοδο που έπρεπε να υποβάλλει το «πόθεν έσχες» και πώς;

Αυτά και θα επανέλθουμε.

fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: