ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η απόλυτη ψυχρολουσία: Φοιτητής περίμενε πακέτο με φαγητό της μαμάς και τελικά παρέλαβε αυτό...

Ο Κόνορ Κοξ είναι φοιτητής. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις φοιτητικές του υποχρεώσεις, έμεινε για μερικές ημέρες στο σπίτι του με...
την μητέρα του, Τέρι, που έχει διευθυντική θέση στη δουλειά της.

Ο Κόνορ, επιστρέφοντας στην πόλη όπου σπουδάζει, άφησε στο πατρικό του... συντρίμμια. Πιο συγκεκριμένα, ένα ακατάστατο σπίτι γεμάτο σκουπίδια.
Ποια ήταν η αντίδραση της μητέρας του; Μα φυσικά να του τα στείλει... «πακέτο», αιφνιδιάζοντάς τον (προφανώς περίμενε να βρει στο δέμα φαγητό από τα χεράκια της).

Η συμβολική πράξη της Τέρι κάνει τον γύρω των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Με την κίνησή της να του στείλει σε «δέμα» τα αποτελέσματα της ανευθυνότητάς του, θέλησε να του δείξει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα έχουν ένα όριο. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μαζεύει τα σκουπίδια σου και κανείς δεν είναι διατεθειμμένος να συγχωρεί συνεχώς την ανευθυνότητά σου. Η κίνηση της Τέρι έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες γονείς ανά τον κόσμο που «χειροκροτούν» το παράδειγμα που θέλησε να δώσει στον γιο της. Αντί για φαγητό, του έστειλε... food for thought!

Οπως ήταν φυσικό, διεθνή μέσα ενημέρωσης αναζήτησαν την Τέρι για δηλώσεις. Τι την οδήγησε να κάνει κάτι τέτοιο;

Η απάντηση στα στόματος της ίδιας: «Εχω μεγαλώσει και διδάξει τον Κόνορ με την αρχή ότι «οι πράξεις μας έχουν συνέπειες». Μπορεί αυτό που έκανα να φαίνεται σαν φάρσα, όμως εγώ το εννοούσα».

Οι παλιοί λένε «Τα παιδιά, όπως τα μάθεις». Αυτό απέδειξε και η Τέρι που αν και τρέφει μεγάλη αδυναμία στον γιο της, θέλησε να του κάνει αυτή την -όχι τόσο ευχάριστη για εκείνον- έκπληξη που όμως παρέδωσε μαθήματα ήθους.

Πηγή

bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: