ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Στα δικαστήρια οι «Αρβύλα» για το πορνό της Τζούλιας!

Ενας νόμος 86 ετών και μια εξοργισμένη τηλεθεάτρια οδήγησαν σύσσωμη την ομάδα των «Ράδιο αρβύλα» στο εδώλιο!
Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς, Χρήστος Κιούσης, Στάθης Παναγιωτόπουλος, ακόμη ένα μέλος της ομάδας τους, καθώς και δύο στελέχη του AΝΤ1 κατηγορήθηκαν για παράβαση του νόμου «περί ασέμνων»! «Αθώοι», αποφάσισε η έδρα και η καταγγέλλουσα αποχώρησε δυσαρεστημένη από την αίθουσα.

Ηταν Μάρτιος του 2010, όταν η εκπομπή είχε προβάλει βίντεο με τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να ανακοινώνει σκληρά οικονομικά μέτρα, ενώ... παρεμβάλλονταν καυτές σκηνές της Τζούλιας Αλεξανδράτου με τον παρτενέρ της! Η τετράδα των «Ράδιο αρβύλα» είχε επισημάνει πως το timing της κυκλοφορίας του πορνό της Τζούλιας ταυτίζεται απόλυτα με την ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών μέτρων.

«Επιτέλους, βρήκαμε το ταλέντο της Αλεξανδράτου. Βούλωσε όλα τα στόματα που την έλεγαν ατάλαντη. Κι όμως, όποιος δει το DVD θα διαπιστώσει για τι μεγάλο ταλέντο μιλάμε» είχε σχολιάσει ο Αντώνης Κανάκης. Εκείνο το βράδυ η K.M. παρακολουθούσε με τη 14χρονη κόρη της, όταν ξαφνικά αντίκρισε τις... αποκαλυπτικές σκηνές. «Στις 3 Μαρτίου του 2010 έβλεπα την εκπομπή με την έφηβη κόρη μου. Στα καλά του καθουμένου, πετάχτηκε μια σκηνή, τι να σας πω! Δεν μπορώ να περιγράψω! Επεσε πάντως μια σκηνή που γίνεται αναπαραγωγή ενός πορνό, που εκείνη την περίοδο κρεμόταν σε όλα τα περίπτερα. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς τίποτα! Εβλεπα με το παιδί μου και ξαφνικά να μια σκηνή συνουσίας, με μόνη αλλοίωση στις φωνές. Το γενικό πλάνο ήταν η Τζούλια Αλεξανδράτου να συνουσιάζεται» περιέγραψε έξαλλη η τηλεθεάτρια στο δικαστήριο.

Σε ερώτηση από έδρας για το αν το περιεχόμενο ήταν τέτοιο στα πλαίσια της σάτιρας ή εάν επρόκειτο για σκηνή που θα μπορούσε κάποιος να δει και σε ταινία στην τηλεόραση, η ίδια απάντησε: «Στην τηλεόραση δεν παίζονται τέτοιες σκηνές! Η συγκεκριμένη κυρία είναι γνωστή για τις ταινίες της. Η εκπομπή το είχε συνδυάσει με τον πολιτικό που έλεγε για το Μνημόνιο! Εκπομπές τέτοιου είδους, που τα παιδιά έχουν τους παρουσιαστές ως πρότυπα, πρέπει να προσέχουν τι προβάλλουν».

Μάρτυρας υπεράσπισηςΑπό την πλευρά του καναλιού κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης μια εργαζόμενη στο ψυχαγωγικό τμήμα, επιβεβαιώνοντας την ελευθερία που έχουν οι «Ράδιο αρβύλα» σχετικά με το περιεχόμενο της εκπομπής: «Η φύση της σάτιρας, που άπτεται πολιτικών γεγονότων, νομίζω ότι προϊδεάζει κάποιον στο τι να περιμένει. Είναι ζωντανό πρόγραμμα, δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο και μέσα στα προαπαιτούμενά τους είναι να μη δίνουν αναφορά. Ηταν καλυμμένα και τα πρόσωπα και τα επίμαχα σημεία. Συνολικά, ήταν γύρω στο 1,5 λεπτό, μαζί με την παρέμβαση του πολιτικού προσώπου. Υπάρχει ελευθερία σχολιασμού και καυτηριάζουν επικαιρότητα. Υπάρχουν και ακραία πράγματα, αλλά αυτή είναι η επιτυχία τους. Ο κόσμος τούς αγαπάει».

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, με την έδρα να υιοθετεί την πρόταση.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είχε καλέσει σε απολογία το κανάλι του Αμαρουσίου, που με ξεκάθαρη απάντηση είχε επισημάνει: «Δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό με το βίντεο, καθώς προβλήθηκε μετά τα μεσάνυχτα, εκτός παιδικής ζώνης τηλεθέασης, με την απαραίτητη σήμανση, “μωσαϊκό” στα επίμαχα σημεία και “μπιπ” στα ηχητικά ντοκουμέντα για να καλύπτονται οι λεκτικές αναφορές της κυρίας Αλεξανδράτου στο κρεβάτι. Στο κανάλι υπάρχει πλήρης ελευθεριότητα και ελευθερία κινήσεων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σατιρικού περιεχομένου πρόγραμμα, που ήθελε να σατιρίσει τα σκληρά οικονομικά μέτρα, προβάλλοντας εξίσου σκληρό πορνό».

Οι εξηγήσεις δεν είχαν πείσει το ΕΣΡ, που επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ δύο μέλη της ανεξάρτητης Αρχής είχαν προτείνει βαρύτερη «καμπάνα» (200.000 ευρώ) για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος, προσβολή της αξίας του ανθρώπου και της γυναικείας υπόστασης.


ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: