ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Χρήστος Μπγιάλας: Σχετικά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών

Στις αρχές του Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε το οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούσε τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας. Δόθηκε για διαβούλευση δημόσια, ώστε να...
εκφράσουν οι αρμόδιοι φορείς τις απόψεις τους. Η συγχώνευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών με αυτή της Αιανής ήταν μια πρόταση που έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ειλημμένη απόφαση εκ μέρους της κυβέρνησης.
Ύστερα από συνάντησή μου με την Υπουργό Πολιτισμό κα. Λυδία Κονιόρδου και την Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη έχουμε τη διαβεβαίωση ότι η συγχώνευση δεν θα πραγματοποιηθεί και η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα παραμείνει στα Γρεβενά.
Το ζητούμενο τώρα είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης του Μύλου του Μπούσιου και του Παλιού Δημαρχείου της Κνίδης ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Γρεβενά.
Εξ’ άλλου σε αυτό το πνεύμα ήταν και το μήνυμά μου το οποίο αναγνώστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών το οποίο παραθέτω αυτούσιο παρακάτω.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριοι Σύμβουλοι,
Στην σημερινή σας συνεδρίαση για την συγχώνευση της εφορίας αρχαιοτήτων Γρεβενών με την εφορία αρχαιοτήτων Κοζάνης, δεν θα μπορέσω να παραστώ λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.
Σας αποστέλλω όμως την παρούσα επιστολή, για να διαβασθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, να εισακουσθεί η θέση μου και να καταχωρηθεί στα πρακτικά.
Είμαι αντίθετος με την κατάργηση της εφορίας αρχαιοτήτων Γρεβενών και την συγχώνευση της με την εφορία αρχαιοτήτων Κοζάνης και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μην συμβεί σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο.
Σε κατ’ ίδιαν συνάντηση που είχα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου με διαβεβαίωσε, ότι πρόκειται μόνο για ένα προσχέδιο νόμου, το οποίο είναι στην διαβούλευση, όπου θα ακουστούν όλες οι πλευρές και σε καμία περίπτωση δεν είναι το τελικό  κείμενο που τελικά θα ισχύσει.
Αυτό που είναι επιθυμία όλων και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να γίνει σύντομα πραγματικότητα είναι η παραμονή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στα Γρεβενά και η δημιουργία  Αρχαιολογικού Μουσείου στο Νομό μας, το οποίο κρίνεται πολύ σημαντικό, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων του Νομού μας και της ιστορικής τους αξίας.
Πιστεύω, ότι όλοι μαζί με ενιαία άποψη και κοινή αγωνιστική γραμμή θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής Γρεβενών
Χρήστος Μπγιάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: