ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Κουράζεστε κάθε φορά που κουβαλάτε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ; Έρχεται η Gita!

Επικεντρωμένη στο μέλλον της κινητικότητας ανοίγει ένα τμήμα με έδρα στη Βοστώνη η ιταλική εταιρεία Piaggio.

Πρώτη δημιουργία του Piaggio Fast Forward, έτσι θα ονομάζεται το τμήμα αυτό, είναι η Gita, ένα ρομπότ σχεδιασμένο για να μεταφέρει μικρά φορτία, όπως ψώνια από το σούπερ μάρκετ και ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του που προπορεύεται.

Η Gita φιλοδοξεί να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ψωνίζουμε. Έχει ύψος εξήντα περίπου εκατοστών και την ικανότητα να μεταφέρει 40 κιλά πράγματα, ενώ ξεπερνά εύκολα μικρά εμπόδια, όπως ένα πεζοδρόμιο, χωρίς να κινδυνεύουν τα ψώνια. 

Το ρομπότ διαθέτει καπάκι που ανοίγει για να αποκαλύψει τον κάδο φορτίου και μπορεί να μετακινηθεί με μέγιστη ταχύτητα 35km/h!

Επιπλέον η Gita είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι… ανεξάρτητη σε μεγάλο βαθμό. Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να την στείλει στο κατάστημα, να παραλάβει τα αγαθά και να επιστρέψει στο σπίτι ή απλά να στείλει το ρομπότ στο σπίτι και να συνεχίσει τη βόλτα του. Καθώς η Gita είναι ακόμη στη φάση της ανάπτυξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βοηθός σε άλλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα να βγάλει το σκύλο βόλτα!

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε η Gita θα είναι διαθέσιμη στην αγορά και το πόσο θα κοστίζει, αλλά η Piaggio Fast Forward ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει πιλοτικές δοκιμές μέσα στο τρέχον έτος.

perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: