ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σε πόσους μη δικαιούχους, όπως στον εν ενεργεία Βουλευτή κ. Μπαλαούρα, καταβλήθηκε με ευθύνη της Κυβέρνησης η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 300€; Ελέγχει κάποιος;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕ ΝΔ κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ: 

Προς τους Υπουργούς:
-Οικονομικών
κο Ευκλείδη Τσακαλώτο
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου


Σε πόσους μη δικαιούχους, όπως στον εν ενεργεία Βουλευτή κ. Μπαλαούρα,  καταβλήθηκε με ευθύνη της Κυβέρνησης η...
έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 300€;  Ελέγχει κάποιος;

Είναι απολύτως εμφανής η προχειρότητα και η ανεπάρκεια στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση οποιασδήποτε πολιτικής από τη σημερινή Κυβέρνηση. Την ίδια ώρα που έρχεται στο φως η ομολογία - σοκ της διοίκησης του ΕΦΚΑ ότι δεν μπορεί να πληρώσει 150.000 εκκρεμείς συντάξεις διότι «δεν υπάρχει σχέδιο για τη διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων», δημοσιεύεται και περιστατικό πίστωσης του περίφημου βοηθήματος -αυτό που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «13 η σύνταξη» τα περασμένα Χριστούγεννα- σε πρόσωπο που δεν το δικαιούται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα – αποκάλυψη, εν ενεργεία Βουλευτής έλαβε στον τραπεζικό του λογαριασμό το έκτακτο βοήθημα, ενώ δεν το δικαιούται, αφού αποδίδεται μόνο σε συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 850 ευρώ σύνταξη.

Προφανώς, δεν είναι η μόνη περίπτωση και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που έχει αποδοθεί σε μη δικαιούχους το σχετικό επίδομα.

Πρόκειται για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο. Μπαλαούρα, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, αλλά η σύνταξή του έχει ανασταλεί, καθώς παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση. Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παραδέχεται το γεγονός και υποστηρίζει ότι ο λόγος που του χορηγήθηκε είναι ότι στο σύστημα εμφανιζόταν ως χαμηλοσυνταξιούχος των 550 ευρώ, καθώς η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος ως πρώην υπάλληλός της έχει περικοπεί λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας. Έτσι, αυτομάτως του πιστώθηκαν 300 ευρώ, που κατατέθηκαν στο λογαριασμό του εξαιτίας λάθους του συστήματος, ενώ ο ίδιος θρασύτατα τονίζει, ότι διέθεσε το επίδομα στο ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού του φορέα, προφανώς περιφρονώντας το γεγονός ότι τα χρήματα ανήκουν – και πρέπει να επιστραφούν - στους Έλληνες φορολογούμενους.

Η αποκάλυψη προκαλεί αίσθηση και επιβεβαιώνει την ορθότητα της κριτικής εναντίον αυτής της αποσπασματικής και αναιτιολόγητης κυβερνητικής απόφασης, αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με πλήρη προχειρότητα. Είναι βέβαιο ότι η καταβολή του επιδόματος, αυτό που ο κυβερνητικός Βουλευτής χαρακτηρίζει ως «αδυναμία του συστήματος» έχει δοθεί και σε χιλιάδες άλλους που δεν το δικαιούνται καθώς ο νόμος δεν περιλάμβανε καμία εξαίρεση για αυτούς για τους οποίους έχει ανασταλεί η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξης ή άλλες δικλείδες ασφαλείας.

Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Γνωρίζετε ποιοι έχουν λάβει το έκτακτο βοήθημα, αν πληρούν το κριτήριο χορήγησής του και έχει γίνει παράνομη καταβολή του και σε άλλους μη δικαιούχους;
2. Έγινε η επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος επιδόματος του ανωτέρω Βουλευτή στο ελληνικό Δημόσιο; 

Ο ερωτών Βουλευτής
Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Γραμματέας ΠΕ ΝΔ
Βουλευτής Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: