ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Γιατί εκατοντάδες ζευγάρια σε χωριό της Κίνας κατέθεσαν μαζικά αιτήσεις διαζυγίου;

Περισσότερα από 160 ζευγάρια αποφάσισαν να υποβάλλουν μαζικά αιτήσεις διαζυγίου στο μικρό χωριό Jiangbei που βρίσκεται στην...
επαρχία Jiangsu της Κίνας.
Αφορμή στάθηκε η απόφαση των Αρχών να κατεδαφιστούν τα σπίτια τους στο πλαίσιο ανάπλασης και αναμόρφωσης της περιοχής. Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση κάθε νοικοκυριό θα αποζημιωνόταν με ένα νέο σπίτι 220τμ.

Γιατί όμως αποφάσισαν να χωρίσουν μαζικά; Η απάντηση είναι απλή. Σύμφωνα με την απόφαση, όσοι ήταν άγαμοι εκτός από το σπίτι θα λάμβαναν και χρηματική αποζημίωση του θα ξεπερνούσε τα 18.000 ευρώ.

Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Βάσει των ισχυόντων κανονισμών τα διαζύγια που εκδίδονται από τοπικά γραφεία Πολιτικών Υποθέσεων θα πρέπει να έχουν εκδοθεί τουλάχιστον πριν από 5 χρόνια για να μπορούν να διεκδικήσουν οι «πρώην» σπίτι και χρηματική αποζημίωση.

Οι δαιμόνιοι Κινέζοι όμως βρήκαν και εδώ ένα παραθυράκι στον νόμο. Οι χωρικοί πληρώνουν δικηγόρους για να πιστοποιήσουν το διαζύγιό τους αφού προβλέπεται πως εάν αυτή υπάρχει δεν ισχύει ο χρονικός περιορισμός.

Η αρμόδια υπηρεσία Κατεδάφισης και Μετεγκατάστασης φέρεται να είναι ενήμερη για την απάτη, αλλά δεν έχει ακόμη δώσεις ενδείξεις για το πώς θα χειριστεί το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: