ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις "κτήματος Άλφα" πραγματοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας Φίλ Χόγκαν

Με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κτήματος ΑΛΦΑ στο Αμύνταιο Φλώρινας ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της περιοδείας του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. Phil Hogan και...
του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου σε πρότυπες αγροτοβιομηχανικές μονάδες στην δυτική Μακεδονία.

Ο εκπρόσωπος της οινοποιητικής μονάδας Άγγελος Ιατρίδης ξενάγησε τον Φιλ Χογκαν στους χώρους οινοποίησης, στις αίθουσες ωρίμανσης του κρασιού και στα κελάρια του κτήματος, όπου διατηρούνται σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας οι πολύτιμες σοδειές του αμπελώνα. Ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο, ότι η οινοποιητική μονάδα εφαρμόζει την ορθή γεωργική πρακτική στον αμπελώνα και το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείριση σε όλη την διαδικασία της παραγωγής του κρασιού ενώ προκάλεσε την έκπληξη του Επιτρόπου η αναφορά ότι σε όλους τους αμπελώνες υπάρχουν υπόγειες σωληνώσεις συνολικού μήκους 400 χλμ όπου ρυθμίζουν την υγρασία ανά στάδιο ωρίμανσης του σταφυλιού. Ανέφερε ότι οι ετικέτες του κτήματος έχουν κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε πολλά σημεία πώλησης στον Καναδά και στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα προωθούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Τον Επίτροπο Γεωργίας συνοδεύουν στελέχη του γραφείου του από τις Βρυξέλλες και υπάλληλοι του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ενώ παρόντες σε όλη την περιοδεία ήταν ο ήταν βουλευτές της περιοχής, ο περιφειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής του ΥΠΑΑΤ Χρήστος Κασίμης, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σήμερα στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί διμερή συνάντηση του επιτρόπου με το υπουργό Ευάγγελο Απος΄τολου ενώ την Παρασκευή 10 Μαρτίου το πρωί, ο Φίλ Χόγκαν και ο Ευάγγελος Αποστόλου θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα του Economist στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Συγκομιδή για Ανάπτυξη».

πηγη:ΜΠΕ ΑΠΕ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: