ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών αλλά και των αρχών του τόπου μας εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Α΄ Κυριακή των Νηστειών, στον...
Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Παιδιά κάθε ηλικίας, βαστώντας στα χέρια τους τις άγιες εικόνες, πήραν μέρος στη Λιτάνευση των εικόνων που έγινε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας. Όλο το εκκλησίασμα, υψώνοντας εικόνες, έψαλε δυνατά το «Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών» και η χαρά για την νίκη της Ορθοδοξίας μας ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον π. Σοφιανό Μαυρίδη τον οποίο είχε χειροτονήσει Διάκονο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου. «Αν στην πρώτη σου χειροτονία, πήρες αυτές τις δυο παρακαταθήκες, την αυτογνωσία και την ταπείνωση, σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα σου δώσει η Εκκλησία άλλες δύο παρακαταθήκες: τον Σταυρό του Χριστού και το Ευαγγέλιο Του Χριστού, δηλαδή τον λόγο του Κυρίου» είπε απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και τον προέτρεψε να ευθυγραμμίσει την ιερατική του ζωή και πορεία πάνω σ’ αυτές τις παρακαταθήκες. Τέλος, ευχήθηκε μέσα απ’ την καρδιά του η επόμενη χειροτονία να είναι Γρεβενιώτικη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: