ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Οι «υψηλοί» καλεσμένοι του Πέτρου Πασσαλή στο Εδεσσαϊκός-Πέλλα (pics-video)

Μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου έχει προσκαλέσει στον τελικό κυπέλλου, την Τετάρτη στους Γαλατάδες με τον...
Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας (15.30), ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, Πέτρος Πασσαλής.

Συγκεκριμένα, «προσκλητήριο» για τη γιορτή ποδοσφαίρου στο νομό της κεντρικής Μακεδονίας έλαβαν από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας των καταρρακτών μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Καρύδας, Γιώργος Φούγιας (μάνατζερ ποδοσφαιριστών), Στέφανος Μπορμπόκης, Κώστας Μαλιούφας (εκπρόσωποι της οικογένειας του ΠΑΟΚ, ο πρώτος και παλαίμαχος των «τριαινοφόρων»), Νίκος Καρύδας (γυμναστής Άρη), Βασίλης Αντωνιάδης (σκάουτερ Ολυμπιακού στη Βόρεια Ελλάδα) και Γιάννης Ζαχαριάδης (στέλεχος διοίκησης Αγροτικού Αστέρα).

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ-ΕΓΓΥΗΣΗ

Επώνυμοι υποστηρικτές (εν δυνάμει και του Εδεσσαϊκού…) που ανταποκρίνονται στο «άνοιγμα» μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής προσωπικότητας, όπως ο Πέτρος Πασσαλής, με θητεία σε Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακό, Άρη και κατακτήσεις τροπαίων. Μεγάλη προσωπικότητα δεν είναι άλλωστε και ο έτερος… σημαιοφόρος και υποκινητής της «επανάστασης» στην ποδοσφαιρική Έδεσσα; Ένας άλλος θρύλος του ένδοξου Εδεσσαϊκού της Α΄ Εθνικής, που κάθεται φέτος στον πάγκο, όπως ο Νασιόπουλος, με παρουσίες (και γκολ στο Αμβούργο) στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή; Δυο από τους πρωτεργάτες της «πράσινης» αναγέννησης από τις… στάχτες και την «τέφρα», που στα δύσκολα έβαλαν μπροστά στα στήθη τους, για έξοδο από την αφάνεια, τη μιζέρια και την ανυποληψία. Τον ποδοσφαιρικό «Μεσαίωνα» της… τρίαινας.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

Η πρώτη στέψη λοιπόν, με κούπα στον ουρανό των Γαλατάδων, δείχνει προ των πυλών. Η απαρχή της απογείωσης και της εκτόξευσης, για ένα ασανσέρ με σταθερά βήματα, που δε θέλει να έχει πισωγυρίσματα, αλλά πορεία μόνο προς υψηλότερους «ορόφους». Οι οιωνοί νταμπλ δείχνουν πιο έντονοι από ποτέ. Ο Εδεσσαϊκός επιστρέφει στις ένδοξες μέρες, βρίσκει ξανά το κύρος και τη χαμένη αίγλη του. Επιτέλους, φτάνει στην πηγή και… δροσίζεται!


ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ», ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ

Στα αγωνιστικά, ο Νασιόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και επαναφέρει αρκετούς βασικούς, που προφυλάχθηκαν με τους Προμάχους (όπως οι Τσιρλίδης, Ρέτζια, Αποστόλου, Κιόρτσης, Μεταξάς κ.α.), ενώ στον κόσμο των «πράσινων» σήμανε… συναγερμός. Κανονική… υπερδιέγερση. Αδημονία, δίψα και… στέρηση του απλού κόσμου, με ανάγκη για νέα είδωλα, αλλά και δημιουργία νέας γενιάς φιλάθλων. Νέο κίνημα πιστών! Και επιτέλους αφύπνιση των «παλιών», όπως στο πρόσφατο ματς με τη Δόξα Μαυροβουνίου! Το ρολόι άλλωστε «σταμάτησε» στην Έδεσσα στη δεκαετία του ’90, όταν την πτώση από την Α΄ Εθνική ακολούθησε η «κατρακύλα», η ελεύθερη πτώση και το ναδίρ. Η παρακμή και η… γνωριμία με κάθε χωριό του νομού, για μια «γεμάτη» δεκαετία!




Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΚΑΙ Ο… ΜΠΙΛΗΣ!

Κοινώς, ξεδιπλώνεται μια ευκαιρία να μαθευτεί ξανά ο Εδεσσαϊκός, όχι μόνο για τη διάσημη «μασκότ», τον περίφημο… Μπίλη, γνωστό για την «τρέλα» του σε αντίπαλες ομάδες, αλλά ούτε τις… δηλώσεις-μπέρδεμα του άλλοτε αντιπροέδρου, Θωμά Μάντζιου, για αγώνα Β΄ Εθνικής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που έμειναν στην ιστορία και έγιναν viral αναπόφευκτα και χιουμοριστικά, σλόγκαν σε βίντεο εκπομπών (αθλητικών και μη).



ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ: «ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΕΜΕΙΣ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ»

Στην «ΑRENA PRESS» μίλησε ο τεχνικός του Μέγα Αλέξανδρου Πέλλας (πρώην Μακεδονικού Γέφυρας), Κώστας Μαυροβουνιώτης, που δεν υπολογίζει στον τραυματία Μπρατσούδη, ενώ ποντάρει στη φόρμα του Μπουράκη: «Αναμφίβολα το φαβορί του τελικού είναι ο Εδεσσαϊκός, μια ιστορική και αξιόλογη ομάδα. Εμείς είμαστε το αουτσαϊντερ, ωστόσο πιστεύουμε στην υπέρβαση. Θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο, αφού φτάσαμε τρεις φορές σε τελικό και δεν το κατακτήσαμε ποτέ. Ο αγώνας είναι γιορτή, σεβόμαστε τον Εδεσσαϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσουμε αμαχητί. Έχουμε πετυχημένη πορεία τον ενάμισι μήνα που είμαι στην ομάδα, με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Έχουμε νεανική ομάδα, με ομοιογένεια και ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή».
*Αρκετές φωτογραφίες προέρχονται από το διαδικτυακό προσωπικό αρχείο του Θωμά Σαρακινλή.



ARENA FM 
Επιμέλεια: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: