ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αφού έριξε καυτό νερό στα μήλα που αγόρασε από το supermarket, αυτό που είδε στη συνέχεια τον αηδίασε (video)

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, λέγαν οι παλιοί. 
Αλλά μήπως δεν είναι έτσι;

Δεν είναι μόνο ότι υπάρχουν γενετικά τροποποιημένα μήλα (μεταλλαγμένα) στην αγορά, που μπορεί να...

περιέχουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα αρσενικό, συμβαίνει επίσης συχνά να καλύπτονται από τα συσκευαστήρια με αμφιβόλου ποιότητας κερί.

Στη φύση τα μήλα και τα άλλα φρούτα εκκρίνουν κηρώδεις ουσίες στην εφυμενίδα τους(το εξωτερικό κάλυμμα της φλούδας) για να δημιουργήσουν ένα στρώμα προστασίας από το εξωτερικό περιβάλλον. Όμως, αυτές οι κηρώδεις στρώσεις δεν δίνουν στο φρούτο αυτή την εντυπωσιακή λαμπερή εμφάνιση που βλέπουμε συχνά στα σουπερμάρκετ. Αυτή η εμφάνιση προέρχεται από επεξεργασία της επιφάνειας των φρούτων με ψεκασμό στο συσκευαστήριο.

Με ψεκασμό καλύπτεται η επιφάνειά τους με καρκινογόνο κερί με βάση το πετρέλαιο για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους και για να έχουν καλύτερη εμφάνιση και αγοραστική αξία. Το κερί αυτό θεωρείται κατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε εντερική απόφραξη (ειλεό) εάν λαμβάνεται τακτικά μαζί με τα φρούτα (1,2).

Άλλες κηρώδεις ενώσεις που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο περιλαμβάνουν κόμμεα λάκκας (σελακ), ορυκτέλαια και καρναουβικό κήρο (3). Τα ορυκτέλαια (προϊόντα πετρελαίου) είναι γνωστό ότι προκαλούν συστημική τοξικότητα στα όργανα, ενώ η λήψη κόμμεων λάκκας (σελάκ) μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση, νεφρική ανεπάρκεια και κώμα (4,5). Ο καρναουβικός κηρός, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και πληγές στο στόμα (6).

Για τους παραπάνω λόγους είναι καλύτερο να αγοράζετε βιολογικά φρούτα ή να τα προμηθεύεστε από την τοπική αγορά και παραγωγούς που γνωρίζετε πως τα καλλιεργούν. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να τα βρίσκετε πιο φυσικά τα φρούτα χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία. Όπως κάνετε και με τα λαχανικά, φροντίστε επίσης να τα πλένετε καλά πριν τα καταναλώσετε.

Για να καθαρίσετε το κερί από την επιφάνεια της φλούδας των μήλων πλύντε τα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε την επιφάνειά τους όσο καλύτερα μπορείτε και σκουπίστε τα πριν τα καταναλώσετε.

Εάν υποψιάζεστε ότι τα μήλα που αγοράζετε από το σουπερμάρκετ μπορεί να είναι κερωμένα, αλλά δεν είστε σίγουροι, δοκιμάστε να τους ρίξετε καυτό νερό, όπως γίνεται στο παρακάτω βίντεο:
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: