Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Κουλουράκια πασχαλινά - Συνταγή

Υλικά συνταγής:

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μαργαρίνη

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε εναλάξ ένα αυγό με μία κουταλιά απο το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε μία μια κουταλιά απο το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να μην κολάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε τα πασχαλινά μας κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα απλώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών με λίγο κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια να κρυώσουν και και κατόπιν τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.

Διατηρούνται για περίπου ένα μήνα.


Καλή επιτυχία!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: