ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Οι κάμερες “είδαν” το δράστη της πολύνεκρης έκρηξης στην Αγία Πετρούπολη

Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης
Οι κάμερες “είδαν” το δράστη της πολύνεκρης έκρηξης στην Αγία Πετρούπολη

Οι κάμερες ασφαλείας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης “είδαν” το δράστη της πολύνεκρης έκρηξης που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 10 ανθρώπων, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής απολογισμό, ενώ περισσότεροι από 50 έχουν τραυματιστεί. Τουλάχιστον 6 από τους τραυματίες είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και οι ρωσικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

Το τηλεοπτικό δίκτυθο REN-TV στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσιεύσε φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της έκρηξης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο 5TV "Πέμπτο Κανάλι", δημοσιεύσε, στην σελίδα του στο Twitter φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίσθηκε στη στάση του μετρό "Πλόσαντ Βαστάνια".

Ο μηχανισμός έχει εξουδετερωθεί από ειδικούς πυροτεχνουργούς.
Οι ρωσικές αρχές "άνοιξαν" τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας που παρέχει συνεχή πληροφόρηση για τους νεκρούς και τους τραυματίες της επίθεσης.

Στην Αγία Πετρούπολη ήταν και ο Πούτιν τη στιγμή της επίθεσης
Κατά τη διάρκεια της έκρηξης, στην Αγία Πετρούπολη βρισκόταν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συμμετέχοντας στο 4ο φόρουμ τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον οποίο θα συζητούσε άλυτα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και άλλοι αξιωματούχοι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών παρέδωσαν στον Ρώσο πρόεδρο σχετικές εισηγήσεις για την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετροούπολης, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε επίσης εντολή στις αρχές της Αγίας Πετρούπολης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνδράμουν τους συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών.

Έλληνες μαθητές ήταν εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη είναι σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού ΥΠΕΞ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να διευκρινίσει εάν ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στο μετρό υπάρχουν πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω απο την πόλη.

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: