ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Συμμετέχει στο Συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδα για τη ΔΕΗ

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα στις 7 Απριλίου 2017, για την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής μας, για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια είναι γνωστές και παραμένουν σταθερές.

Μαζί με τον λαό της Δ. Μακεδονίας. Μαζί με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ.
1. Ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι στρατηγική επιδίωξη της χώρας. Η Κυβέρνησή μας κατάφερε να ακυρώσει το νόμο της ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ που είχε ψηφίσει ‘ελαφρά τη καρδία’ η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμφανίστηκαν τώρα ‘από το πουθενά’ και εν μέσω διαπραγμάτευσης να δηλώσουν προς τους δανειστές με ωμότητα τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις τους, για πώληση εδώ και τώρα της ΔΕΗ και των δικτύων, προκειμένου πιεστεί και να υποχωρήσει η κυβέρνηση. Η τοποθέτηση αυτή είχε ως συνέπεια την ακύρωση των επισκέψεων, του Μητσοτάκη (που επανειλημμένα έχει ταχθεί εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ) στην Κοζάνη και του Βορίδη στα Σέρβια.

2. Οι δανειστές, με αφορμή την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου στο τέλος του 2016, τη στάση της Ν.Δ. και τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, πιέζουν για πώληση σημαντικών ‘φιλέτων’ και την παράδοσή τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Στηρίζουμε την στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και των δικτύων.

3. Οι Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας παλεύουν σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τους αιρετούς, τους εργαζομένους στη ΔΕΗ και όλους τους φορείς για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και για την εξυγίανση των παθογενειών της Επιχείρησης του παρελθόντος. Στόχος μας είναι επίσης, να θέσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την Δυτική Μακεδονία, με δημόσια τη ΔΕΗ και τα δίκτυα. Στις προκλήσεις της εποχής θέλουμε τη ΔΕΗ δυναμικά παρούσα στην περιοχή και πυλώνα στήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής και των άλλων τομέων της οικονομίας της περιφέρειας.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να δώσουν δυναμικά το παρόν στο συλλαλητήριο και τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.




Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: