ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Λ. Αυγενάκης από Φρανκφούρτη : «Η αξία του Έλληνα είναι η εθνική μας περιουσία»

Διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με τον...
πρ. Υπουργό και Υπεύθυνο της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού του Κόμματος κ. Τάκη Σκανδαλάκη.

Το Σάββατο, 1 Απριλίου ο Γραμματέας της ΝΔ πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα με τον Γεν. Γραμματέα του CDU κ. Manfred Pentz, τον Βουλευτή του κρατιδίου Έσσης κ. Ralf - Norbert Bartelt και τον Ευρωβουλευτή κ. Thomas Mann. 

Επιπλέον συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων της Φρανκφούρτης, Δρ Κυριάκο Γκιόκογλου, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη του Συμβουλίου Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. Γερμανίας.

Η πρώτη η μέρα του οδοιπορικού ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Λ. Αυγενάκη στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Κεντρικής Γερμανίας- Έσσης. 

Βασικά Σημεία Ομιλίας:
«Βρισκόμαστε σήμερα όλοι μαζί στη φιλόξενη Γερμανία, η οποία συνδέεται με την Ελλάδα με στενές και αγαστές σχέσεις. […] Σήμερα, στην ευρωπαϊκή οικογένεια, συνεργαζόμαστε στενά, παρά τις όποιες δυσκολίες εμφανίζονται λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, και πορευόμαστε μαζί στο κοινό πεπρωμένο όλων των λαών της Ευρώπης.

Η οπισθοδρόμηση της χώρας μας τα δύο τελευταία χρόνια, δεν έχει προηγούμενο. Από την Μεταπολίτευση και μετά καμία Κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο λίγο διάστημα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να βγει από την κρίση, να ξανασταθεί στα πόδια της.

Η παράταξή μας, εργάζεται ώστε να συνδιαμορφώσουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το μνημόνιο Ελλάδα, μια Συμφωνία Αλήθειας και Αλληλεγγύης.

Οι θεμελιώδεις αρχές και η κυβερνητική μας πρόταση, στοχεύουν στην Ανάπτυξη, στηρίζονται στην Αξιοκρατία, διασφαλίζουν την Αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, εμφορούνται από Αριστεία και προάγουν την Αξιοπιστία της χώρας εκτός και εντός συνόρων.

Η πολιτική δε δουλεύει με το επιθυμητό. Η πολιτική δουλεύει με την πραγματικότητα. Ο πολιτικός πρέπει να είναι κατεξοχήν ρεαλιστής και ειλικρινής. Να υπηρετεί την αλήθεια. Οι Έλληνες μας ψηφίζουν για να είμαστε χρήσιμοι, ωφέλιμοι για τη χώρα. Εκείνο που δε δικαιούμαστε, είναι να είμαστε αναποτελεσματικοί.

Η εκλογή του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα σημείο καμπής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ξαναέδωσε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην παράταξη της ΝΔ, ενώ παράλληλα φέρνει μια νέα προοπτική και μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον Ελληνικό λαό, ξαναβάζοντας στην πολιτική την έννοια της αλήθειας ως εμπράγματη απόδειξη.

Η αξιοποίηση της ισχύος της ελληνικής ομογένειας η οποία είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό και πρέπει και θα έχει φωνή και αναγνώριση στο εσωτερικό με δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Σας θυμίζω ότι η 1η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία ήταν η ψήφος των αποδήμων. 

Η πατρίδα δε μας ζητά τίποτα ακατόρθωτο. Μας ζητά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά να αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει, ότι μας διχάζει και να συνεργαστούμε για το συμφέρον της. 

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Και θέλω να θυμάστε ότι είναι τιμή σας , είναι τιμή μας, να είμαστε νεοδημοκράτες. Η παράταξή μας κλήθηκε να λάβει τις σημαντικότερες αποφάσεις για την Ελλάδα, και η Ιστορία σήμερα τη δικαιώνει. 

Και θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμα του Προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η αξία του Έλληνα είναι η εθνική μας περιουσία. Η δράση σας, η δημιουργικότητά σας, ο αγώνας σας και η αγάπη σας για την πατρίδα είναι ο εθνικός μας πλούτος. Είστε το πρόσωπο των μεγάλων εθνικών μας δυνατοτήτων, της ικανότητας , της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, ο ρόλος σας είναι πολύτιμος όσο ποτέ. Θέλουμε τη συμβολή σας και δε θα ησυχάσουμε μέχρι να αποκτήσετε τα δικαιώματα που στερείστε μέχρι τώρα.»

Την Κυριακή, 2 Απριλίου ο κ. Λ. Αυγενάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργεία στον νεόδμητο Ιερό Ναό «Προφήτης Ηλίας» της Φρανκφούρτης, ενώ αργότερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης κ. Νικόλαο Αθανασιάδη και τον Γραμματέα του Κρητικού Συλλόγου Φρανκφούρτης και μέλος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ιωάννη Καστελιανό.







Δεν υπάρχουν σχόλια: